RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Høyre i Nord-Norge krever å få stemme fritt, når Stortinget skal ta stilling til OL i Oslo.
Høyre i Nord-Norge krever å få stemme fritt, når Stortinget skal ta stilling til OL i Oslo. Foto: Illustrasjon: Oslo kommune

Høyre i Nord-Norge sier nei til OL i Oslo

Sist oppdatert:
Høyres representanter i de tre nordligste fylkene sier nei til OL i Oslo og krever å få stemme etter egen overbevisning når saken kommer opp for Stortinget.

– OL i Oslo i 2022 er ikke behandlet av noe organ i Høyre og står ikke i valgprogrammet for 2013-2017. På dette grunnlaget forutsetter vi at Høyres stortingsrepresentanter får stemme fritt i saken, heter det i en pressemelding fra fylkeslederne i Nordland, Troms og Finnmark Høyre.

De mener en statsgaranti til OL vil være til hinder for viktige investeringer, og peker på at idrettsstyret sa nei til OL i Tromsø i 2018 av hensyn til høye kostnader.

Fylkeslagene er også kritisk til kravene fra IOK om skatte- og momsfritak og viser til at meningsmålingene over tid har synliggjort stor motstand mot OL.

– Målinger i Nord-Norge viser et overveldende flertall mot OL. Høyre kan ikke se vekk fra denne motstanden i befolkningen, framholder fylkeslederne Jonny Finstad i Nordland, Geir-Inge Sivertsen i Troms og Jo Inge Hesjevik i Finnmark. (©NTB)


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere