RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Høyre kapret barna – med kake


Valgrådgiver for Høyre, Mari O. Mamre, står bak ideen om å servere kake i anledning UiO sitt 200-års jubileum.
Valgrådgiver for Høyre, Mari O. Mamre, står bak ideen om å servere kake i anledning UiO sitt 200-års jubileum. Foto: FOTO: Camilla Svendsen
Det var full kakefest på Høyres valgbod på fredag. Universitetet i Oslo er hele 200 år gammelt, og det ville Høyre feire.

KARL JOHAN: Universitetet i Oslo er 200 år. Høyre benyttet anledning til å servere marsipankake i den forbindelse. Det var til fryd for elevene ved Kastellet skole.

Det ble lettere kaotiske tilstander da de kjempet seg fram til kakebitene.

– Kaka er veldig god, den! sier Felix på 11 år.

Han forteller at elevene ble delt inn i grupper for å ta for seg de ulike partiene. Målet var å finne ut hva de ulike partiene mener om ulike temaer. Felix var heldig som fikk Høyre, og dermed et stort stykke kake.

– Ja, det var fint. Jeg fikk eple også, sier han og bedyrer at det er like godt som kake.

Kvinnen bak kaken

Mens barna flokket seg rundt Høyres valgbod står kvinnen bak kakeideen og ser på. Mari O. Mamre er rådgiver i valgkampen, i tillegg til at hun leder Høyres studentforbund.

Del på Facebook

– Vi har den eldste skolen plassert midt i byen. Universitetet er et av de mest spennende kunnskapssenter vi har og i anledning 200 årsjubileum må vi jo gratulerer, sier Mamre.

Kunnskapsoslo

Høyre fremmer begrepet «Kunnskapsoslo» som et av de viktigste begrepene i sin valgkamp. Partiet kan jo derfor ikke la være å feire bursdag når Universitetet fyller år. Barna som flokket seg rundt valgboden sang bursdagssangen av full hals. I tillegg skulle flere profilerte oslopolitikere fra Høyre ta turen til boden i dag.

– Jeg synes det er fint å kunne fokusere på Universitetet på denne måten. I tillegg til å profilere skolen, viser vi jo at Oslo Høyre bryr seg om kunnskapen. Vi deler også ut kunnskapsepler og ballonger til barna, forteller Mamre før hun blir geleidet bort til kaken.

Kakespaden, som har vært gjemt et sted, er endelig funnet frem. Det er selvfølgelig Mamre, kvinnen bak kaken, som skal skjære opp og dele ut.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere