RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Et senter for østafrikanere på Grønland, er ingen god idé, mener Morten Bakke i Gamle Oslo Høyre.
Et senter for østafrikanere på Grønland, er ingen god idé, mener Morten Bakke i Gamle Oslo Høyre. Foto: FOTO: Arkiv

Høyre reagerer på Bymisjonens planer

Østkantavisas sak om et senter for østafrikanere på Grønland, fikk Gamle Oslo Høyre til å reagere.

GAMLE OSLO: Sist uke skrev Østkantavisa at Kirkens bymisjon er godt i rute med sitt planlagte senter i Grønlandsleiret 41.

LES SAKEN: Bymisjonen åpner utskjelt senter

Gruppeleder for Gamle Oslo Høyre, Morten Bakke, er lite begeistret for signalene fra Kirkens bymisjon, om at senteret åpner alt neste år.

Ikke «godkjent»

Bakke tilbakeviser at bydelsutvalget har «godkjent» planene.

– Kun saken om infosenter har vært oppe i bydelsutvalget. Der var Høyre imot. Reguleringssaken har aldri vært oppe. Den saken er sendt direkte til Plan og bygningsetaten (PBE), sier Bakke.

Ifølge lokalpolitikeren er altså ikke bydelsutvalget hørt om den siden av saken. Lokalpolitikeren stiller en rekke spørsmål ved prosjektet.

Dette er ting han synes det er gitt for dårlig informasjon om fra Kirkens bymisjon.

– Dette skal være et botilbud for vanskeligstilte øst-afrikanere. Jeg er litt skeptisk til hva det betyr. En annen ting er hvordan de har tenkt å drive kafeen. Hvis det stemmer at de skal drive den selv etter kort tids opplæring, synes jeg det er bekymringsfullt. Dette er traumatiserte personer fra et krigsområde. Det blir ikke riktig måte å gå frem på, mener Bakke.

Han er provosert over at Bymisjonen fremstiller det som om bydelen har vært involvert i prosjektet, slik han tolker det.

– De har holdt på i fire år, og plutselig kommer dette opp nå. Lokalt næringsliv, beboerforeninger og naboer har vært imot det, minner han om.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere