RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

«Høyre skjelver ikke i blåbuksene!»


Ulf Granli (H)
Ulf Granli (H)

Østkantavisa peker på en del momenter som kan få betydning for valgresultatet til høsten, og ja, vestkanten har høyere valgdeltagelse enn østkanten og i det kan det ligge et potensial for sosialistene i Oslo.

Men når Høyre ikke uten videre skjelver i buksene er det flere grunner til det. For det første så har Høyre medvind ved meningsmålingene om dagen og Oslos østkant er noe også en del av dette bildet.

Dessuten har for eksempel Grünerløkka hatt en relativ stigning ved de siste års kommunevalg og bydelen har fått og får nye beboere årlig som ikke skjeler til øst/vest aksen. Denne gruppen er ikke tradisjonelle østkantbeboere etter gammel målestokk og stemmer mer nyansert enn hva som har vært vanlig på denne siden av elven.

Men så synes jeg Østkantavisas nyhetsredaktør trekker noen høyst diskutable konklusjoner basert på blant annet Arbeiderpartiets partiprogram. Tvilsomme fordi partiet i valgkamp lover mer enn de klarer å holde. Kanskje ikke spesielt for Arbeiderpartiet, men lovnadene i et partiprogram imponerer ikke befolkningen i nevneverdig grad. Dette har de flest hørt før.

Mange husker blant annet lovnadene om gratis skolemat og vann i alle svømmebasseng over det ganske land.

Når det gjelder påstanden om at innvandrer gruppenes eventuell nytte av et sosialistisk styre i Oslo burde kanskje avisen tatt med Arbeiderpartiets forslag om å avvikle kontantstøtten i Oslo. Det er ikke sikkert det er en vinnersak for sosialistene blant barnerike innvandrefamilier eller andre for den saks skyld.

Våre nye landsmenn er flinke innovatører og menge av dem etablerer egne foretak med stort hell. For denne gruppen er høyresidene i norsk politikk et naturlig valg. Næringslivsfolk stemmer til høyre.

Jeg tror heller ikke at sosialistene vil skru klokken tilbake og gjeninnføre subsidierte kommunale boliger for angivelig lavtlønnede.

Det finnes intet historisk belegg for en del av Østkantavisas påstander. Hvis man vender øynene ut i Europa og ser de landene som nå er tvunget i kne etter at de ikke har evnet å sette tæring etter næring under sosialistiske styresett, burde noen og enhver kunne trekke sine egne konklusjoner.

Vi kan nevne Hellas, Spania, Portugal og ikke minst England hvor den sosialistiske regjering måtte kaste kortene etter å ha brukt penger de ikke hadde, og overlate til de borgelige å rydde opp.

Det er bekymringsfullt at mange faller utenfor og det er mange utfordringer Oslo står ovenfor som Østkantavisa ikke nevner i sin artikkel. Høyre vil prioritere ovennevnte grupper, men vil også bruke betydelig resurser på barnevern og eldre, uansett hvor de kommer fra.

Høyre vil også tilrettelegge for næringsliv og arbeidsliv, uansett hvor aktørene kommer ifra og Høyre har fokus på den delen av befolkningen som har helseproblemer, være seg somatisk eller psykisk. Høyre vil følgelig først og fremst gi mest til de som trenger mest.

Ulf Granli (H)
Nestleder BU Grünerløkka

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere