RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Høyre snudde i Konventveien


Naboaksjonen for åpning av Konventveien fikk god moralsk støtte av ledelsen i Oslo FrP, stortingsrepresentant Christian Tybring-Gjedde til høyre og bystyrerepresentant Terje Lauritzen (ved siden). Foto: Vidar Bakken
Naboaksjonen for åpning av Konventveien fikk god moralsk støtte av ledelsen i Oslo FrP, stortingsrepresentant Christian Tybring-Gjedde til høyre og bystyrerepresentant Terje Lauritzen (ved siden). Foto: Vidar Bakken Foto: Foto: Vidar Bakken
Det var stort oppmøte og intens stemning da bydelsutvalget på nytt skulle behandle stenging av Konventveien.

HOFF: Ikke en stol var ledig under torsdagens møte i bydelsutvalget i Bydel Ullern. Kantinen i bydelshuset var fylt til trengsel og stengemotstanderne dominerte stort i antall.

Det var nok mange som tvilte på om bydelsutvalget ville snu i saken i og med at seks av Høyres syv representanter under forrige behandling gikk inn for stenging. Den gang var det bare FrPs to representante gikk den gang imot stenging, mens Ap (3), Venstre (2) og SV (1) gikk inn for stenging.

Leder av bydelsutvalget, Carl Oscar Pedersen, har også i flere omganger tatt til orde for at stengingen skal gjennomføres i henhold til BUs vedtak.

Farligere skolevei

Under «Åpen halvtime» fikk motstandere og tilhengere fremføre sine argumenter, før saken ble behandlet. 1000 underskrifter mot stenging ble overrakt bydelsutvalget.

Solveig Holmsen og Are Stenberg redegjorde for motstandernes syn. Holmsen argumenterte med at stengningen medfører et delt nabolag, farligere skolevei for barn som må krysse Hoffsveien med økt trafikk og vanskelige forhold for utrykningskjøretøyer. Hun mente at det var liten gjennomgangstrafikk i Konventveien med liten fart og ingen registrerte trafikkulykker. Hun mente også at Hoffsveien hadde fått 2000 ekstra biler, som er svingete, smal og delvis mangel på fortau. Det var registrert flere ulykker i Hoffsveien, opplyste Holmsen.

Kaotisk

FAU-representant fra Smestad skole, Tine Vikesland Skou, mente at trafikken hadde økt betraktelig etter stengningen og at dette får konsekvenser for 400 skolebarn som må krysse Hoffsveien.

– Der barna skal krysse, står trafikken i en retning mens den går i full fart i den andre retningen. Krysset Monolittveien/Hoffsveien er kaotisk. Undergangen lenger ned er lite egnet. Den er gjørmete og mørk. Her har man også møtt blottere, sa Vikesland Skou.

Ikke Konventveiens skyld

Eigil Skule, som bor på oversiden av stengepunktet, talte stengetilhengernes sak. Han pekte på at reguleringsplanen som nå er gjennomført var et tverrpolitisk forlik ved vedtaket om utbygging av Silkestrå. Han viste til skole, barnehager og idrettsplass som aktivitetsområder hvor barn ferdes til og fra i Konventveien. Han påpekte tidligere trafikkmålinger, hastighetsmålinger og støymålinger som ikke hørte hjemme i en boligvei. Dessuten hadde ikke legevakten noen kommentar til stengingen.

– Stenging av Konventveien er heller ikke årsaken til at Hoffsveien er en farlig skolevei, sa Skule.

Han viste til slutt et videoopptak fra eget vindu, som viste hvor kaotisk det kunne være i Konventveien om vinteren, med blant annet fortauskjøring.

FrP-støtte

Spenningen under møtet steg betraktelig etter som den ene Høyre-representanten etter den andre gikk til dels hardt ut mot stengingen og konsekvensene rundt denne. Det var åpenbart at Høyre var splittet, da leder av byutviklingskomiteen, Arne Helgerud, sto fast ved partiets tidligere vedtak. Frp var fortsatt imot stenging. Berit Jensen, som også er nestleder i rådhusets samferdsels- og miljøkomité, hadde god støtte i salen. Stortingsrepresentant og leder av Oslo Frp, Christian Tybring-Gjedde, var tydelig til stede. Ved siden satt politisk nestleder i Oslo FrP og bystyrerepresentant, Terje Lauritzen.

BU-leder avgjorde

SVs, Aps og Venstres representanter mente det ikke var kommet frem noe nytt i saken som ikke var kjent ved forrige behandling. Det hele sto og falt på BU-leder, Carl Oscar Pedersens stemme. Han grep ikke ordet i debatten. Arne Helgerud ble stående alene i sin gruppe. Pedersen stemte sammen med fem andre Høyre-representanter og med to fra Frp ble det knappest mulig flertall 8 – 7.

Skuffelse og glede

Etter avstemningen var det noen skuffede tilhengere av stenging som sto samlet.

– Det er klart vi er skuffet, sier Naim Lorentzen.

– Jeg er både overrasket og skuffet over BU-leder Carl Oscar Pedersen som tidligere har talt vår sak. Det har vel vært problematisk og han har nok bukket under for press, sier Eigil Skule.

Langt bedre stemning var det i naboaksjonen mot stenging.

– Jeg er fornøyd med at Høyre hørte på våre argumenter. Nå skal vi fremme de samme argumentene overfor bystyret. Det er mange nye sider som har kommet frem i denne saken. Fornuften har seiret, sier Solveig Holmsen.

Vedtaket i bydelsutvalget er følgende: «Konventveien åpnes og undergis fartsbegrensende fysiske tiltak i det aktuelle området ved turveien.».

Saken vil gå videre til ny behandling i byrådet og bystyret.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere