RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Høyre: Vi er bekymret

NORDRE AKER: Kristin Vinje fra Korsvoll, sjettekandidat på Oslo Høyres stortingsliste, deler UiO-rektorens misnøye.

Regjeringen startet sin periode med et hvileskjær i forskningen. Det har de fått svi for senere ved at de har blitt hengende etter. Høyre i regjering vil ikke ha noe hvileskjær, vi vil starte med en fjellklatring, sier Vinje.

Den største økonomiske veksten til forskningen var den som ble lagt inn i 2006 av den forrige regjeringen. Siden har det i realiteten gått nedover, sier Vinje, som mener målet for satsingen på forskning må kunne tallfestes.

Regjeringens forskningsmelding som den la frem i april mangler de konkrete ambisjonene. Tora Aasland sier at tre prosent av brutto nasjonalprodukt skal gå til forskningsformål, samtidig som hun har bidratt til å så tvil om hensiktsmessigheten av et slikt mål. Det finnes heller ingen konkret opptrappingsplan for forskerrekruttering og basisfinansiering i meldingen, og da blir dette lite troverdig.. Høyre er helt tydelige på dette; vi programfester minimum tre prosent til forskning, sier Vinje.

Hun er bekymret over at partiene på Stortinget ikke lenger klarer å bli enige om konkrete målsetteinger i forskningspolitikken.

Nå har en samlet opposisjon fremmet hele 44 konkrete forslag til forbedring, men regjeringen har avslått dem alle. Det hadde vært en fordel med en bredere politisk enighet om en så viktig melding, men dessverre har ikke regjeringspartiene kommet opposisjonen i møte på noen punkter, sier Vinje.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere