RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Høyre vil feie for egen dør


ENGASJERT: Oslos ordfører Fabian Stang holdt innledning om hvor viktig det er å skape holdninger hos de minste.Foto: Sanne Lier
ENGASJERT: Oslos ordfører Fabian Stang holdt innledning om hvor viktig det er å skape holdninger hos de minste.Foto: Sanne Lier Foto: Foto: Sanne Lier
Frogner Høyre har sett seg lei på at byens innbyggere ikke rydder opp etter seg. Nå vil de gjøre Oslo renere.

HOMANSBYEN: Mandag inviterte de til åpent folkemøte på Josefine vertshus for å diskutere problematikk rundt temaene miljø og trivsel.

Representanter fra Oslo kommune, næringslivet og flere av bydelens vel var tilstede for å dele sine erfaringer og tanker rundt hva som må til for at Oslo skal bli en renere og hyggeligere by.

– Vi ser på dette folkemøtet som en «kick-off» til større aksjoner og prosjekter, og vil bidra til å skape engasjement, sier kampanjeleder i Frogner Høyre, Lene Haug.

LES OGSÅ: Rusken redder jobbene deres

Vil bygge holdninger

Med seg på laget har Haug fått ordfører Fabian Stang. Han mener noe av det viktigste vi kan gjøre for å forhindre forsøpling er å bygge holdninger allerede fra barnsben av.

– Skal vi komme forsøplingen til livs må vi skape gode holdninger hos de aller minste av oss. Barn må forstå at byens utearealer er vårt felles stuegulv, og vi må sørge for at de føler et eierskap til hele byen.

Stang mener det er lite som skal til for å skape et hyggeligere miljø.

– Vi må være stolte av hele Oslo, og ikke bare det området vi selv kommer fra. Det er jo egentlig ikke så vanskelig å finne et askebeger, sier ordføreren.

LES OGSÅ: Søppelavgift kan bety jobbslutt

Eiendomsutvikler Christian Ringnes mener det er en direkte sammenheng mellom måten vi behandler våre medmennesker på, og hvordan det ser ut rundt oss.

– Folk oppfører seg bedre når det er pent rundt dem, og derfor er det så viktig at vi holder Oslo rent.

Økende utfordring

Tilstede på folkemøtet var også Ruskengeneral Jan Hauger, som informerte om Ruskens arbeid for å skape et renere bybilde.

– Forsøpling er dyrt, og koster Oslo kommune 200 millioner i året. Vi bruker mye penger på å rydde etter andre, og byens økende befolkning byr på nye utfordringer i fremtiden.

I tillegg var også politiet på plass for å si noe om deres arbeid for å gjøre Oslo til en triveligere by.

– Det er ikke vår oppgave å plukke opp søppel etter andre, men vi er opptatt av å skape trygghet i byen, sier stasjonssjef ved Majorstuen politistasjon Arne Solberg.

– Noe forsøpling er også kriminalitet, og vår rolle går derfor spesielt på å komme skadeverk og tagging til livs. Politiet er opptatt av å fjerne ting i bybildet som skaper mistrivsel.

Etter innlegg fra en rekke aktører var det duket for paneldebatt rundt temaene miljø og forsøpling i byen generelt og Frogner bydel spesielt.

LES OGSÅ: Abdul rydder skolegården i skjul

– Vi er bortskjemte

Initiativtaker Lene Haug håper folkemøtet bidrar til å spre budskapet videre, og at flere gjør en innsats for å holde byen ren.

– Vi har blitt bortskjemte og vant til at noen plukker opp etter oss. Nå synes vi det er på tide at vi rydder opp etter oss selv. Håpet er derfor at et arrangement som dette kan bidra til at flere tar denne oppfordringen, sier Haug.

Hun beskriver seg selv som «mer opptatt av søppel en de aller fleste», og har sett seg lei på at forsøpling og hærverk får prege hovedstaden. Nå vil hun legge til rette for flere aksjoner og arrangementer for en renere by i fremtiden.

– Dette er bare begynnelsen! Det er på tide av vi gjør noe annet enn å klage, og det aller viktigste er at vi bestemmer oss for å ta vår del av ansvaret. Det er mulig det vil ta litt tid, men det er det verdt.

LES OGSÅ: KOMMENTAR: «Vi må bli mer stolte av byen vår»

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere