RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Leder i Oslo Høyre Nikolai Astrup vil gjøre det billigere å kjøre miljøvennlig. Regningen skal forurensende privatbiler ta.
Leder i Oslo Høyre Nikolai Astrup vil gjøre det billigere å kjøre miljøvennlig. Regningen skal forurensende privatbiler ta. Foto: Marte Christensen (NTB scanpix)

Høyre vil ha egen SUV-avgift i Oslo

Sist oppdatert:
Høyre lover høyere bompengesats for de mest forurensende bilene dersom partiet vinner valget i hovedstaden for sjette gang på rad.

OSLO: Velgerne er ikke på Høyres side for tiden, verken nasjonalt eller i de største byene. Ifølge meningsmålingene ligger det an til maktskifte i hovedstaden ved høstens lokalvalg.

– Det er langt fram, og sammenlignet med meningsmålingene i januar 2011 ligger vi ikke så mye dårligere an nå, sier lederen av Oslo Høyre Nikolai Astrup til NTB.

– Det blir et spennende valg, og det kan bli jevnt. Men når valgkampen kommer i gang og vi får fokus på de lokale sakene, så tror jeg vi har en god sjanse til å vinne valget, legger han til.

Les også: Dette trenger Ruter 30 milliarder kroner til

Miljøsatser i bomring
Dersom forslaget til lokalvalgsprogram blir vedtatt under helgens årsmøte i Oslo Høyre, går partiet til valg på å innføre nye bompengesatser rundt hovedstaden.

Spesielt forurensende privatbiler – som firehjulsdrevne «børstraktorer» – må betale ekstra.

– Vi vil at det skal bli rimeligere enn i dag for hybridbiler og andre lavutslippsbiler. Samtidig vil vi innføre en høyere bompengesats for biler som forurenser mye. Det skal lønne seg å velge miljøvennlig, sier Astrup.

Les også: - Det kan ikke koste flere hundre kroner å kjøre barna til barnehagen

Kjente ansikter
Høyre og Arbeiderpartiet er enige om én ting i hovedstaden. Den kraftige befolkningsveksten er Oslos største utfordring fremover.

– Men vi vet lite om hva Arbeiderpartiet vil, ut over å innføre eiendomsskatt, sier Astrup.

Og mens Ap topper listen med partisekretær Raymond Johansen byrådslederkandidat og relativt ukjente Tone T. Dahl som ordførerkandidat, satser Høyre på fornyet tillit til Fabian Stang og Stian Berger Røsland.

Les også: Slik skal det bli færre biler i Oslo

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere