RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Høyre vil ha langsiktig og rasjonell politikk

De senere år har norsk politikk vært preget av kortsiktighet og løsninger som ikke har vært rasjonelle. Eksempler på dette finner vi innen helsevesenet, samferdselssektoren og dårlig vedlikehold av offentlige bygg. For sykehusene er både de sterkt økende behandlingskøene og de årlige tilbakevennende "økonomiske krisene" eksempler på den rødgrønne regjeringens manglende evne til å satse rasjonelt og langsiktig. Innen samferdselssektoren har veier og jernbane i mange år vært preget av dårlig vedlikehold, og nybyggingen har vært gjort "stykkevis og delt". Dette har resultert i et veinett som er blant de dårligste i Europa.

I vår egen bydel har vi eksempler på manglende langsiktighet og rasjonalitet innen såvel skolen som eldreomsorgen. Overfylte skolebygg preger flere av skolene i Nordre Aker. Innen eldreomsorgen fører systemproblemer og dårlig samhandling mellom stat og kommune til at noen av våre aller eldste får en lite verdig omsorg og manglende rehabilitering når de har behov for det etter et sykehusopphold, selv om de ansatte på sykehjemmene gjør sitt aller beste. For Høyre er det derfor en prioritert oppgave å styrke den geriatriske kompetansen og legedekningen på sykehjemmene.

Hvorfor blir det mangel på langsiktighet og rasjonalitet i politikken? Fordi mange politikere fremmer populære løsninger for å sikre størst mulig oppslutning ved neste valg. Som velgere må vi evne å gjennomskue dette når vi skal velge parti.

For Høyre er langsiktighet et av de viktigste mål i politikken og avgjørende for å trygge fremtidig verdiskapning og velferd. På samferdselsektoren vil vi ha en kraftig økning av investeringstakten og prioritere prosjekter som er viktige av trafikksikkerhetshensyn eller er lokale flaskehalser. Innen helse- og omsorgssektoren vil Høyre ha en nasjonal helseplan som bare fastsetter de langsiktige målene og den overordnede strukturen. Vi vil legge ned de store regionale helseforetakene og gi større frihet og ansvar til de lokale helseforetakene innenfor de fastlagte nasjonale rammene.

Langsiktigheten i Høyres politikk vil bidra til at Norge blir et enda bedre land å bo i. For de som i tillegg til langsiktighet vil ha lavere skatt, en bedre skole og en trygg by er Høyre det beste alternativet ved valget den 13. og 14. september.Per H. Christiansen

Leder i Nordre Aker Høyre

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere