RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Høyrerepresentant lyver om Geelmuyden

Leder av Oslo Senior Høyre og vararepresentant i helse- og sosialkomiteen i bystyret, Karin T. Espeland, beskylder Margrethe Geelmuyden for å være SV´er.

Huseby: Oslo Høyre driver valgkampinnspurt og ringer blant annet tidligere tillitsmenn og kvinner i Høyre. Anne Lise Fossum har i tre perioder sittet som vararepresentant for Høyre, vært medlem av Høyres bystyregruppe og møtt i bystyret mange ganger. Hun ble oppringt av Karin T. Espeland som innledet med spørsmålet, du skal vel stemme Høyre i år også?
- Til det svarte jeg at det er første gang jeg var i tvil om hva jeg skulle stemme på grunn av ambassadesaken. Under samtalen kom jeg inn på Margrethe Geelmuyden og sa at jeg hadde stor respekt for det arbeidet Margrethe Geelmuyden har gjort i denne saken. Da sier Espeland til meg: vet du ikke at Margrethe Geelmuyden er SV´er, forteller Fossum til Ullern Avis Akersposten.

Utilbørlig

Fossum reagerte sterkt på dette, i og med at hun har god kjennskap til Geelmuyden og hennes uavhengighet av politiske partier, ikke minst gjennom at hennes datter er med i Husebyaksjonen.
- Jeg synes det er helt utilbørlig av en av Høyres tillitskvinner å slenge ut en slik påstand. Jeg er rystet og sjokkert. Jeg visste jo at dette ikke var sant. Jeg kjenner Geelmuyden som et fremragende og dyktig menneske, som også er pro Amerika. Det sa jeg også til Espeland. Vi hadde en lang diskusjon om Husebysaken hvor vi kom inn på alt fra byråd Horntvedts behandling av saken til beskyldningene om at det bare var privilegerte mennesker fra vest som sto bak aksjonen. Jeg sa også at Høyre kommer til å tape mange stemmer hvis de ikke er mer ydmyk og lyttende i denne saken, sier Fossum.

Spør Geelmuyden

Espeland var opptatt med å arrangere valgkampmøte for Oslo Høyre. Ullern Avis Akersposten ringte Oslo Høyre for å få en kommentar. Sjefsekretær i Oslo Høyre, Øystein Eriksen Søreide, sier han ikke vet om Geelmuyden er SV´er og kommenterer Espelands påstand på følgende måte:
- Du må nesten spørre Espeland om hva som er hennes inntrykk av Margrethe Geelmuyden og så får du ringe Geelmuyden og spørre om partitilhørighet, sier Søreide.
Han vil ikke kommentere påstanden ytterligere.
- Er det en del av Høyres valgkampstrategi å sette ut denne type rykter?
- Nei, det er ikke en del av vår valgkampstrategi, sier Søreide bestemt.

Lyver

Margrethe Geelmuyden ble svært overrasket over at hun denne gang ble fremstilt som SV´er.
- Jeg synes det er helt forferdelig at en tillitsvalgt i bystyret lyver for å sikre seg fortsatt makt. Jeg er ikke medlem av noe politisk parti. Jeg er blitt spurt av flere partier om jeg vil stille til kommunevalget. Jeg har sagt kategorisk nei fordi jeg vil være uavhengig. Jeg vet ikke engang hva jeg skal stemme på mandag, sier Geelmuyden.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere