RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Høysesong for søppel

Varmegrader og smeltende sne har vi alle lenge sett frem til. Men varmere tider har også mindre sjarmerende sider. Nå har sneen i grøftekantene blitt erstattet med gammelt sjokoladepapir, råtne sigarettsneiper, utallige kaffebegre og enda flere hundebæsjer. Om det er ekstra ille i år, eller om vi i Ullern Avis Akersposten har fortrengt hvor ille det er hver vår, vites ikke. Men en ting er sikkert: Vi er flinke til å forsøple hovedstaden vår.

Og det er tydeligvis ikke bare privatpersoner som trenger en påminnelse. På Vækerøveien busstopp er ikke søppelkassen blitt tømt siden nyttår. Gjentatte ganger har vi prøvd å få fatt i den som har ansvaret. Og det blir ikke lettere når Vegvesenet skylder på Samferdselsetaten og vice versa. Nå har vi endelig oppklart mysteriet, og Samferdselsetaten har tatt på seg ansvaret.

- Jeg har sendt vår entreprenør utallige meldinger. Det viste seg at Vegvesenets entreprenører hadde skiftet lås på vår søppelkasse. Dermed klarte ikke vår entreprenør å åpne søppelkassen, forklarer Catrine S. Carlsen i Samferdselsetaten.

Vi tviler ikke på Carsens utrolige forklaring. Derimot undrer vi oss over hvordan entreprenøren lot det gå måneder før fikk meldt fra og ordnet opp.
- Det er håpløst å skulle jobbe med folks holdninger når systemet svikter i den andre enden, sier Peter Sundt, kampanjeleder i Hold Norge Rent.

Og skal vi stole på eksperten kan vi forvente oss mer søppel i tiden som kommer.
- Perioden fra påske og frem til 17. mai er høysesong for søppel, opplyser han.
Vi gremmes når vi tenker på hovedstadens hundretusener av rotter, som stortrives blant søppel og møkk. Derfor kommer vi med en oppfordring til alle entreprenørerer, byråkrater, hundeeiere, kaffedrikkere, røykere og sjokoladespisere: Hold Oslo rent!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere