RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Marta og David liker det Maria Santi Bagtas fra Kulturetaten viser dem. FOTO: ELLEN RØNNING
Marta og David liker det Maria Santi Bagtas fra Kulturetaten viser dem. FOTO: ELLEN RØNNING

Høyteknologisk kulturformidling

Ikke langt fra Nesoddbåtens anløp har det dukket opp en halv, rød containerlignende sak som inneholder en storskjerm.

Rådhusplassen: Lokalavisen møtte Kulturetatens Maria Santi Bagtas ved multimediastasjonen på premieredagen 18. september. Og, kanskje ikke så overraskende, var det turistene som strømmet til nyerværvelsen først.

– Muy bien!

Spanske Marta, for tiden med adresse Frogner, hadde fått besøk av sin spanske kamerat David, og begge likte godt denne måten å orientere seg på.

– Nice! sier Marta, og guider David fra Oslo øst til vest over skjermen. Og aktiviteten tiltrekker flere turister, snart plapres det på tsjekkisk, dansk, spansk og engelsk.

Ola lot vente på seg åpningsdagen, men den siste uken er stadig flere innfødte opservert ved multimediastasjonen.

Enormt arkiv

Stasjonen lastet med mer enn 250 kulturtilbud, og det er plass til mye mer.

– Dette tror vi vil bli et positivt tilskudd i bybildet, sier Maria, og forflytter oss mellom de forskjellige kulturinstitusjonene ved å dra hånden over skjermen.

– Det finnes så enormt mye materiale å ta av, så her legges det ut film, bilder, fotografier og lydopptak. Multimediastasjonen skal gjøre det enkelt for publikum å få en oversikt over byens kulturtilbud.

Ikke minst frister denne presentasjonen av kulturinstitusjonene våre langt mer enn noen brosjyre.

Prototyp

Multimediastasjonen er utviklet av firmaet Coastal Society, og er et prøveprosjekt på det som er tenkt å bli en flerfunksjonell stasjon med gratis internettkafé og flere skjermer med forskjellige funksjoner. Og prøveprosjektet koster ikke kommunen fem øre.

– Vi er spente på hvordan multimediastasjonen blir tatt imot av publikum, sier Jan Ivar Wolstad i Coastal Society. – Vi håper jo at dette kan vidreutbygges i Oslo, med internettkafé og det hele, og at vi etter hvert kan utplassere flere stasjoner i andre byer.

Ta kontakt

Private kulturaktører er også hjertelig velkomne til å presentere seg via multimediastasjonen. Coastal Society står for daglig drift av stasjonen, så interesserte kan ta kontakt med Wolstad på hans mailadresse: janivar.wolstad@radiometro.no.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere