RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Høytsvevende golfere


Bak fra venstre: Åge Skretting, Daniel Saxe, Roar Dahl, Lasse Bengtson, Bjørnar Simensen og Martin Svendsen. 
Foran fra venstre: Andreas Tjørhom, Martin S. Nordeng, Erik Brekke Myklebust og Stein Olafson.
Bak fra venstre: Åge Skretting, Daniel Saxe, Roar Dahl, Lasse Bengtson, Bjørnar Simensen og Martin Svendsen. Foran fra venstre: Andreas Tjørhom, Martin S. Nordeng, Erik Brekke Myklebust og Stein Olafson.
Frisbeegolf er nok en relativt ukjent sport for de fleste men den har faktisk eksistert siden midten på 80- tallet. Oslo plukket tidlig opp trenden og flere steder i byen trenes det ukentlig.

-I Oslo er det fem baner spredt utover hele byen og sporten engasjerer flere enn man skulle tro, forteller Erik Brekke Myklebust . Alle som vil, må gjerne ta seg en tur. Du får låne det du trenger av utstyr.

Proff og amatør

Skal vi tro guttene som hadde tatt turen til Muselunden i går så er dette en sport alle kan bedrive og ikke er den spesielt dyr å holde på med heller.

- Det er ikke en dyr sport. Med andre ord er det ikke som vanlig golf der proffene bruker mye dyrere utstyr enn amatørene. Vi bruker de samme plastdiskene som alle andre, forteller Roar Dahl og viser frem frisbeene han har i golfveska.

Mange konkurranser

Ifølge Dahl er frisbeegolf enkelt å lære og basisen er forholdsvis lett å beherske, men som i alle andre idretter lærer man selvfølgelig så lenge man trener.

- Man konkurerrer like mye mot seg selv som mot andre og man vil hele tiden forbedre seg, utdyper han.

Roar Dahl og de andre medlemmene av Muselunden Frisbeeklubb ser frem imot sesongen som kommer. Høydepunktene er mange og blant de står Maigolfen sentralt. Maigolfen arrangeres årlig på Ekeberg og er åpen for alle som vil være med.

Sosial greie

- Frisbeegolf er først og fremst en sosial greie, vi tar ikke konkurransene så veldig høytidelig, avslutter Roar Dahl og oppfordrer alle nysgjerrige til å ta seg en tur når Maigolfen går av stabelen 3. mai på Ekeberg.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere