RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

KristofferNilsen hoppet utrolige 2,21 under årets friidretts-NM.
KristofferNilsen hoppet utrolige 2,21 under årets friidretts-NM. Foto: FOTO: ANDREAS LINDBÆK

Høytsvevende norgesmester

Kristoffer Nilsen (21) fra klubben BUL svever høyt om dagen. Den nybakte norgesmesteren har virkelig fått sitt store gjennombrudd etter gullmedaljen i Sandnes.

SOGNSVANN: Kristoffer Nilsen fra Lambertseter klarte det ultimale høydehoppet da han gikk over 2,21 meter under årets NM i Sandnes. Dette var en personlig forbedring på seks centimeter og det holdt til gull for den unge idrettsutøveren.

– Det var et perfekt tidspunkt å gjøre det på. Det er gøy å få det til når hele friidrettsnorge ser på, sier Kristoffer Nilsen.

Se hoppet på NRK her (hoppet kommer etter 13 minutter)

Inspirert av verdensmester

Kristoffer Nilsen har hatt en enorm utvikling det siste året. Før årets sesong var hans personlige rekord 2,08 og den ble forbedret med 13 cm under årets NM. Mye av æren gir han til treneren, den tidligere verdensmesteren i høyde, Hanne Haugland.

– Alt jeg kan om høyde har jeg lært av henne. Hun har en erfaring som få personer har og hun vet alt som skal til for å bli best, sier høydehopperen som er 1,89 på strømpelesten.

Tilfeldig start

Kristoffer Nilsen er født og oppvokst på Lambertseter og representerte den lokale klubben frem til han var 18 år.

– Det hele begynte med et hopp på Lambertseter senter når jeg var åtte år. Da hoppet jeg en meter og treneren som var der ringte hjem til moren min og sa at jeg måtte begynne med høydehopp. Så klubben skal ha æren for at jeg fortsatte med høydehopp, minnes Nilsen.

Dårlige fasiliteter

Høydehopperen trener opptil 10 økter i uka, men han er ikke imponert over fasilitetene i Oslo.

– De er for dårlige. Det er begrenset tilgang og vi har ikke friidrettshaller i byen. Derfor er treningsleir i utlandet en løsning, sier Nilsen.

Men dette koster og for Kristoffer som ikke har noen sponsor er avhengig av at klubben hjelper han økonomisk.

– BUL har hjulpet meg litt økonomisk. Men det hadde jo vært fint med en egen sponsor som kunne dekket utgiftene, innrømmer han.

Nå drømmer han om å klare OL-kravet innen to år.

– Det er på 2,27 meter. Ikke umulig å nå det på to år, avslutter Kristoffer Nilsen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere