*Nettavisen* Nyheter.

Hytta som er åpen for alle

Hver sommer flytter Ekeberg-Bekkelaget frivillighetssentral ut i naturen, nærmere sagt Brannfjell. Her byr de besøkende på kaffe og vafler i lånt hytte.

Her kan alle som vil stikke innom for en hyggelig prat eller hvilepause, inviterer frivillig Gladys Birkeland, som er "hyttesjef" den dagen lokalavisen stikker innom. På plenen foran den koselige rødmalte hytta sitter en gjeng og koser seg i varmen.
Her er det så hyggelig, smiler pensjonistene fornøyd. De har nettopp hatt besøk av fire politimenn til hest, som trofast kommer innom hver dag under Norway Cup. Trimgrupper og eldresentre er andre som benytter hytta som sosial møteplass, eller rett og slett et sted å ta matpausen.
Neste uke regner vi også med at det kommer endel mødre og barn som trenger en liten hvilepause fra livet på Ekebergsletta under fotballturneringen, spår Gladys Birkeland.

Populært tilbud

Stadig flere blir nemlig oppmerksom på frivillighetssentralens sommerhytte. Daglig leder Anne Solberg flytter kontoret sitt fra lokalene på Sportsplassen og ut hit hver sommer, takket være velvillig utlån fra Brannfjell Vel, som disponerer den kommunale hytta.
I år åpnet vi hytta i juni, og vi blir her også i august og september hvis været holder, forteller Birkeland. Åpningstidene er mandag, tirsdag, onsdag og torsdag fra klokken 11-15. I løpet av fjorårets sesong var det rundt 600 mennesker innom, og frivillighetssentralen regner ikke med at det blir færre i år.
Vi byr på kaffe og vafler til en symbolsk sum, men mange synes det sosiale er vel så viktig som serveringen. Og det kommer folk hit selv om det regner, understreker Birkeland.
Og for de som lurer på hvilken av Brannfjell-hyttene vi snakker om, så er det den hytta som ligger som nummer to i rekken fra hoppbakken, eller nest øverst til høyre hvis man kommer fra Ekebergsletta.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag