Gå til sidens hovedinnhold

Hyttene i Marka er blitt dyrere

Nordmarka: Løvenskiold har skrudd prisene på billighyttene i Marka kraftig opp, ifølge Dagsavisen. Olav Momyr, leder i Nordmarken velforening og fastboende i Marka, ser en tendens som bekymrer ham på sikt.
Flere leietakere som er frustrert over prisøkningene. En leietaker forteller at hytteleia hans på tre år ble doblet, fra rundt 10 000 til 20 000 kroner i året. Nå vurderer han om han blir nødt til å si opp kontrakten. En annen leietaker skal ifølge Dagsavisen ha opplevd at leia hans ble tredoblet i løpet av en femårsperiode, til nær 40 000 kroner. Han vil likevel fortsette leieavtalen med Løvenskiold.
Per-Einar Eriksen, utmarksforvalter hos Løvenskiold bekrefter at de har doblet og tredoblet leien i det han kaller "ekstreme tilfeller".
I slike tilfeller har vi sett det nødvendig å normalisere leienivået, slik at det blir rettferdige leieforhold. Men vi tar hensyn til både hyttens beliggenhet og størrelse, og ikke minst vår historie til hver enkelt leietaker, sier Eriksen.
Han kaller prisøkningen en markedstilpasning som følge av tidligere underprising. Ifølge Eriksen er Løvenskiolds hytteutleie dårlig butikk, men at håpet er at det skal bli lønnsomt på sikt, sier Eriksen.

Reklame

Husker du disse to idiotene?