RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hyundai dobler i Norge


STOR: ix55 er den nye store SUV-en fra Hyundai. De første eksemplarene har ankommet Norge.
STOR: ix55 er den nye store SUV-en fra Hyundai. De første eksemplarene har ankommet Norge.
Mens de tre største koreanske bilmerkene fosser fram i de fleste europeiske land, gjør bare Hyundai suksess i Norge.

Hyundai hadde ved inngangen til november mer enn doblet markedsandelen for personbiler, fra 1,5 til 3,5 prosent.

Dermed akselererer Hyundai i 2009 forbi Honda, Mazda, Subaru, Mitsubishi, Citroën og Suzuki – og økte salget med 82,9 prosent i et marked som gikk tilbake med 17,8 prosent, alt ifølge tall fra Opplysningsrådet for Veitrafikken.

I Europa økte Hyundai med 31,9 prosent i oktober, og 24,2 prosent så langt i år. Samtidig var EU/EFTA-markedet ned 5,0 prosent til og med oktober, skriver den europeiske bilprodusentorganisasjonen ACEA i en pressemelding.

Også Kia og Chevrolet (les Daewoo) gjør det bra. Chevrolet økte 38,1 prosent i oktober, mens Kia med økte 25,4 prosent. I Norge økte Kia med 36,8 prosent i oktober, men det må ses i lys av en generell tilbakegang i årets første ti måneder på 45,9 prosent.

For Chevrolets vedkommende peker pilene bratt nedover i Norge; minus 61,5 prosent i oktober (registrerte bare 10 personbiler) og 46,4 prosent så langt i år.

Kia eies av Hyundai etter en krise som nær var med å sende Kia til de evige motorveier. Deres biler bygges i hovedsak over samme tekniske lest. Giganten General Motors reddet for noen år siden grøftekjørte Daewoo, profilerte om bilene og selger dem under Chevrolet-navnet i Europa.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere