RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

I april starter nedleggelsene


NYE TIDER: I løpet av 2013 og 2014 skal de fleste gjenværende postkontor i Oslo erstattes med post i butikk. FOTO: NINA SCHYBERG OLSEN
NYE TIDER: I løpet av 2013 og 2014 skal de fleste gjenværende postkontor i Oslo erstattes med post i butikk. FOTO: NINA SCHYBERG OLSEN
I april starter en ny runde med nedleggelser av lokale postkontor i Oslo, til fordel for post i butikk. Grorud og Lilleaker er først ut.

OSLO: Posten skal nedlegge de fleste eksisterende postkontorene i Oslo til fordel for Post i butikk i løpet av 2013 og 2014.

Nå har Posten offentliggjort tidsplanen for når de første butikkene overtar posttjeneste for postkontorene.

LES OGSÅ: Nedlegger postkontorene i Oslo

Starter i uke 17

Først ut er Grorud.

I uke 17 i år, som begynner med mandag 22. april, erstattes Grorud postkontor med Post i butikk på Coop Extra Grorud.

Neste i rekken er Lilleaker postkontor, som nedlegges til fordel for Post i butikk hos Coop Marked Lilleaker i uke 19 i år.

Utover våren, sommeren og høsten i år erstattes flere andre postkontor med Post i butikk, mens mange postkontor først nedlegges i 2014.

Detaljene kan du se i faktaboksen.

Ifølge Posten vil postkontorene normalt ha sin siste åpningsdag mandag i den uken omleggingen skjer, mens Post i Butikk åpnes dagen etter.

Uavklart noen steder

Noen postkontor er det ennå ikke inngått erstatningsavtale for.

Dette gjelder Røa, Bryn, Elisenberg, Linderud, Solli, Nordstrand, Bogstadveien og Grünerløkka, samt ett av to erstatningstilbud på både Lambertseter og Manglerud.

Disse stedene er det heller ingen tidsplan klar for, men forhandlinger pågår og ny informasjon vil ifølge Posten bli kunngjort i løpet av våren.

– De fleste avtaler er klare, men vi bruker tid på å gjøre de riktige valgene, sier Postens pressesjef Hilde Ebeltoft-Skaugrud.

Det er ingen endringer på gang for eksisterende Post i butikk-tilbud. De nye som opprettes kommer dermed i tillegg til de som finnes i dag.

LES OGSÅ: Eldreopprør mot Posten

 

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere