*Nettavisen* Nyheter.

Ungdomsredaksjonen<br />Gry Lunde

«I år skal jeg bli voksen. Tror jeg»

«Som ungdom opplever jeg et enormt press enten jeg vil eller ikke. Du skal ha en veltrent kropp, fine klær, holde kontakten med nære og kjære venner, jobbe/tjene penger og i tillegg gjøre det bra på skolen.» Foto: Illustrasjonsfoto: Clipart

Veien til å bli voksen er ikke så lett som noen skal ha det til.

Nytt år, nye muligheter sies det. Og ja, det er et helt nytt år – med mange muligheter.

For mange betyr dette forsetter som handler om trening og kosthold. Hvor mye vi skal trene og hvor lite vi skal spise. Kroppen skal renses for juleribbe, alt som hører til og klargjøres for det nye året.

Dette er året vi skal gå ned i vekt, bli flinkere på skolen og få mer tid til venner og familie. Men hva er annerledes med 2013 i forhold til i fjor? Tenkte vi ikke det samme i 2010?

Som ungdom opplever jeg et enormt press enten jeg vil eller ikke. Du skal ha en veltrent kropp, fine klær, holde kontakten med nære og kjære venner, jobbe/tjene penger og i tillegg gjøre det bra på skolen.

Du skal helst være oppdatert på de sosiale mediene og har du ikke sett bildene fra forrige fest vil du nok heller ikke kunne bidra i samtalene rundt bordet i friminuttet.

Veien til å bli voksen er ikke så lett som noen skal ha det til. Vi stilles ovenfor noen utrolig vanskelige avgjørelser. Utdanning er helt klart en av dem.

Tankene surrer i hodet mitt. Hva skal jeg gjøre? Jeg har ingen klare ønsker eller lyster. En type press eller panikk vokser seg stort inni meg. Jeg forlater det trygge og hiver meg ut i den store verden, men har ingen anelse om hva jeg vil bli.

På mange måter føler jeg at det er meg mot resten av verden. Men. I år skal jeg bli selvstendig og ikke minst, voksen.

En type press eller panikk vokser seg stort inni meg. Jeg forlater det trygge og hiver meg ut i den store verden, men har ingen anelse om hva jeg vil bli

LES OGSÅ: – Hva skal jeg bli når jeg blir stor?

Nå som vi går inn i det nye året vil det være mange ønsker og løfter. Noen enklere enn andre.

Det eneste jeg vet er at vi starter med nogen lunde blanke ark og alle muligheter er åpne.

Hva du ønsker å gjøre med det er opp til deg selv, men det er kjipt å sitte i desember og angre på noe du ikke fikk til eller ikke gadd å gjøre.

Presset fra omverdenen vil alltid være der og døgnet får dessverre ikke mer enn 24 timer dette året heller. Jeg skal gjøre det beste ut av det og prioritere det jeg får noe positivt ut av.

Hva med deg? - Godt nytt år!

Gry Lunde

Gry Lunde
Elev ved Bjørnholt vgs.
og journalist i dittOslos ungdomsredaksjon

Annonsebilag