RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

 
 

I baklengsland

Lyns corner.

I fjor møtte vi Liverpool. Og går alt som planlagt, noe det i blant gjør, står Leeds på andre banehalvdel på Bislett 27. juli. Det er godt at Oslo kan se frem til i hvert fall ett besøk fra England denne sommeren.

Lyn og Leeds er gamle storheter i sine respektive hjemland, men har begge vært gjennom en ekstremt tøff tid. Gunnar Halles gamle klubb er på vei tilbake med nylig opprykk til 1. divisjon, mens Lyn fortsatt mangler en del på å kunne sette fra seg stokken.

27. juli skal Lyn uansett revansjere møtene med Leeds i 1969.

Lagene møttes på Elland Road 17. september dette året, i serievinnercupens første runde. Til tross for Lyns 6-2-2-formasjon, tok det ikke vertene mer enn 35 sekunder å plassere første ballen i nota bak keeper Svein Bjørn Olsen – da tidenes rasketes mål i Europacupen. Manager Don Rivie hadde håpet på minst en tremålsseier før avreise til Oslo, et ønske han fikk oppfylt allerede etter ni minutters spill.

Leeds vant til slutt 10-0 med sju spillere fra Englands 40 mann store bruttotropp til det kommende VM. På deres hjemmeside kan vi lese at '… amatørene fra Lyn bestod av lærere, kontorarbeidere og studenter'. La oss håpe vi ikke returnerer til det stadiet, aldri så sjarmerende det nå en gang var.

Returoppgjøret ble en ren formalitet, og Leeds vant 6-0.

Vi slipper ikke inn 10 mål i én kamp lengre – vi trenger nå tre kamper på å oppnå det samme. Mot Bryne forlenget vi tapsrekken til tre, ved blant annet å slippe inn straffe for fjerde kamp på rad. Gavepakkene er så mange at det lukter juleverksted lang vei.

På søndag venter svake Follo på Bislett. De har ikke scoret på bortebane så lang i år, så her er det lov å håpe på at Lyn-sekken er snørt igjen.

Heia Lyn!

Jan Briseid
(Jan Briseid er redaktør av Lyn.no)

LYNS CORNER:
Konspirasjonsteorier
Sterk lagmoral
De beste blant oss
Endelig sol på Lyn-himmelen
Fra Via Dolorosa til Bislett
Avføring til besvær
13 minutters jogg
En stein i forkant

Ny Lyns corner-spaltist: Jan hopper etter Joachim

 

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere