I Bandwagon med instrumental-prosjekt

Arild Brøter er egentlig trommeslager og er med i flere prosjekter. I Bandwagon har han lagt ut låter fra soloprosjektet Pymlico.

SENTRUM: – Pymlico er soloprosjektet mitt. Jeg har jo alltid spilt i en del forskjellige band, og hadde lyst til å begynne med noe eget også, forteller Brøter.

Prosjektet startet opp i 2009 og har foreløpig resultert i to plater, "Inspirations" og "Directions". Nå er han så vidt i gang med plate nummer tre og starter innspillinga på den i slutten av september.

Da starter han med selv å spille inn trommene og deretter noen andre instrumenter, før han inviterer venner og kjente til å bidra med det de kan.

– Da begynner jeg med å spille inn trommene, før jeg kjører en runde hvor folk bytter ut mine skrøplige synth-demoer med det ordentlige instrumenter.

Musikken er han forsiktig med å sette i bås, og sier selv det er en form for instrumental rock med grener ut i en mengde andre sjangre.

– Det har vel fått et stempelet progressiv rock, men jeg er prøver å være litt forsktig med å definere det. Da blir det så mange forventninger til hva det skal være.

LES OGSÅ: Vil ikke velge sjanger

Med fast liveband

I utgangspunktet er Pymlico et studioprosjekt der Brøter både komponerer, spiller og produserer musikken, men også får hjelp av andre musikere til å legge på de instrumentene han ikke spiller selv.

Likevel satte han fjor sammen et fast liveband for å kunne spille konserter.

– Vi spilte for eksempel på en prog-rock-festival i Sverige nå i juli og der synes jeg vi fikk en veldig fin mottakelse. Nå på fredag varmet vi opp for The Windmill på Buckleys og det er vel den beste mottakelsen vi har fått, så det var veldig, veldig gøy.

Og lurer du på hva Pymlico betyr, så er svaret såre enkelt.

– Det er mange som lurer på hva Pymlico betyr. Det betyr absolutt ingenting. Jeg brukte lang tid på å finne et navn til dette prosjektet. Pimlico er et sted i London, som jeg likte lyden av, men det var det et annet band som het alt. Det er alltid et eller annet band som heter det du kommer opp med, men Pymlico var det ingenting som het.

HØR OG STEM PÅ PYMLICO I BANDWAGON HER

I gang med neste plate

Brøter har en lang musikalsk bakgrunn, og har studert musikk både i inn- og utland.

Selv lærte han å spille trommer av sin far som femåring og ved siden av Pymlico, lærer han nå unge trommespirer det samme, samt at han spiller i popbandet You and Me Alfred. Han er også i gang med å bygge seg et hjemmestudio hjemme på Oppsal.

– Det er den perfekte blandingen for meg. Da har jeg et band som jeg spiller trommer i og hvor vi lager musikken sammen, også har jeg Pymlico der jeg er diktator. Jeg har det beste av begge deler og sånn sett er jeg veldig fornøyd med hvor jeg er nå.

– Jeg synes også det er veldig gøy med det tekniske rundt innspillinga, legger han til.

Nå starter altså innspillinga av Pymlicos tredje plate og denne gangen vil musikken være mer jazz- og filmmusikkinspirert enn på de første to, der "Inspirations" beskrives som en gladere plate, mens "Directions" er litt mørkere.

– På den første plata handla det litt om å prøve og feile underveis. Mens den andre er nok mer helhetlig og jeg brukte bedre tid på de riktige tingene, forteller han.

HØR ALLE BANDWAGON-LÅTENE OG MØT ARTISTENE HER

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.