I Bandwagon med splitter nytt band

Bandet Revolution er helt nytt. En gjeng musikkproduksjonsstudenter med bakgrunn i alt fra jazz, til samisk ekstremrock har slått seg sammen for å spille moderne 80-talls rock.

NOROFF/SENTRUM: – Vi er veldig keene på å komme i gang nå, på å få øvd inn og gjøre oss klare til eventuelle konserter, forteller Treven Kaaby i Revolution.

Nå som de endelig er fulltallige skal de nemlig i gang med å bytte ut programmerte instrumenter med ekte vare og etterhvert komme seg ut og spille live.

– Vi gleder oss til å begynne og ser frem til det året her.

Det var Bandwagon-låta "Good Times" som la grunnlaget for Revolution. En hardrocker fra Karasjok, Treven, satt på rytmer og melodier han ikke hadde fått brukt til noe. Så fikk han Anette Prestnes til å sette tekst til låtene.

Etterhvert ville duoen gjøre prosjektet større og nå er de fem Noroff-studenter og en storebror. Jan Terje Kaaby på bass, Henrik Bjoner Lie og Treven på gitar, Anette på vokal, Marius Langfoss Sørlie på trommer og Espen Lillien Eriksen på keyboard.

DittOslo møter de fire sistnevnte på Noroff fagskole i Torggata.

LES OGSÅ: - Punk handler om å nyte livet

Blåser nytt liv i gamle låter

Det ligger en god og variert dose musikalsk erfaring bak Revolutions.

Anette har sunget ballader i to forskjellige band, Espen spilte Dovregubbens Hall som åtteåring, Marius har blant annet spilt både funk og jazz og Treven spiller per dags dato samisk ekstremrock i bandet Dierpmes.

Nå har de slått seg sammen til et klassisk rockeband, med inspirasjon hentet fra 80-tallets hardrock, men med en moderne klang på vokalen, som ligger hos Anette.

– Vi har bakgrunn i veldig mange forskjellige stilarter. Det er artig å se hvordan det kommer sammen i dette bandet, sier Marius.

I Bandwagon har bandet deltatt med de tre låtene "Good Times", "Marionette" og "Catch Me".

Alle tre er låter Treven har laget i Karasjok, men ikke fått brukt til noe før i år da Anette, som har skrevet siden hun var liten, har satt tekst til dem.

– Det er musikk jeg lagde for lenge siden, men har gjennopplivet nå, sier han.

Mens "Good Times" er en rocka beskrivelse av Anettes første møte med eksen, handler "Marionette" om det å være en menneskelig marionett-dukke.

Låta er Anettes soleklare favoritt og ble brukt på eksamensoppgaven på Noroff i fjor.

– Marionette handler rett og slett om det å føle seg som en dukke som kan kontrolleres av andre. At du har en person som vet at han kan få deg, og utnytter det.

– Mens "Catch me" handler om det å komme ut av en slik situasjon, om at man er dritt lei, og bare tenker "fuck everything".

På sistnevnte låt er også Treven med og synger.

HØR OG STEM PÅ REVOLUTION I BANDWAGON HER

Friendemies og slossing

Det er tydelig at de, klisjé eller ei, er blitt en stor familie, både i bandet og på hele musikkproduksjonslinja.

– Vi to sloss en del, både på tull og på ekte, forteller Anette og peker på Marius, som hun også bor sammen med på Grünerløkka.

Espen og Marius er på sin side "friendemies", mens Treven er et mystisk geni.

– Treven er han du aldri kan vite hva tenker, forteller Espen.

Som studioband og Noroff-studenter har Revolution vært opptatte av kvalitet og sammen med litt liv og røre skal de ha med seg den kvaliteten når de nå etterhvert beveger seg ut av studio og opp på scenen.

– Også skal man heller ikke stå stille og høre på musikken, sier Espen.

LES OGSÅ: - Nå trenger vi Oslos hjelp

HØR ALLE BANDWAGON-LÅTENE OG MØT ARTISTENE HER

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.