RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Åttendeklassingene Anniken Frantzen (til venstre) og Oda Hals. Her fra «Venner i hagen» hvor Anniken var. Jeg jobbet på Norsk Moteforum, for et firma som heter Karianne Wrangell Agenturer; smykker, belter, vesker og sko til norske motebutikker. Jeg intervjuet bedriftseier Karianne, forteller Oda.	Foto: Kristin Tufte Haga
Åttendeklassingene Anniken Frantzen (til venstre) og Oda Hals. Her fra «Venner i hagen» hvor Anniken var. Jeg jobbet på Norsk Moteforum, for et firma som heter Karianne Wrangell Agenturer; smykker, belter, vesker og sko til norske motebutikker. Jeg intervjuet bedriftseier Karianne, forteller Oda. Foto: Kristin Tufte Haga

I barneklærriket

Som en del av «Utdanningsvalg-timene» på Ris skole, har åttendeklassingene hospitert på en arbeidsplass. Anniken Frantzen valgte seg «Venner i Hagen»!

Ullevål: I Vestgrensa 4 ligger en av Oslos kuleste barneklærbutikker - «Venner i hagen». Og nettopp der valgte åttendeklasse-elev fra Ris skole, Anniken Frantzen å «hospitere» en mandag i april. Elevene skulle jobbe, men også lage et portrettintervju med en på arbeidsplassen.

- Det var litt tilfeldig at det ble akkurat «Venner i hagen». Men det så jo gøy ut - fikk lyst til å prøve det, sier Anniken, som går i 8a på Ris skole.

På timeplanen er én time hver uke satt av til Utdanningsvalg. Og Anniken liker godt praktiske oppgaver.

- Dette er jo mye morsommere da, og det er jo en fin mulighet til å prøve ut forskjellige yrker. Så blir det kanskje enklere når vi senere skal velge.

- Kanskje skal du bli journalist?

- Vet ikke om jeg helt er noen skrivertype, ler Anniken som likevel ikke synes det var så veldig vanskelig å lage et intervju.

- Men vi har jo aldri laget noe ordentlig intervju før da!

Anniken tror heller ikke det blir klesbransjen på henne.

- Nei, har egentlig mest lyst til å bli lege. Jeg er ikke så flink til å dekorere og sånn!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere