RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

I bøtter og spann


Vått: St:Hans kom med skikkelig regnvær og veiene ble til mange små elver, selv på høyereliggende støk i Nuggerudveien på Høybråten.
Vått: St:Hans kom med skikkelig regnvær og veiene ble til mange små elver, selv på høyereliggende støk i Nuggerudveien på Høybråten.
Familien Berg i Nuggerudveien på Høybråten feiret St. Hans med å tømme kjelleren for kloakkvann.

Høybråten: Nesten 60 millimeter nedbør på halvannen time enkelte steder i Oslo, gjorde det trygt å tenne St. Hansbål. Faren for skogbrann var heller liten.

Lykketreff

Familien Berg var heldigvis hjemme St. Hanshelgen på grunn av det dårlige været. Det viste seg å være et lykketreff for familien.
Heldigvis gikk fruen i huset ned en tur på badet akkurat da
kloakkvannet begynte å flomme opp fra sluken, forteller Trond berg.
Han legger til at dette har aldri skjedd før. Huset ligger høyt opp i Nyggerudveien, og på en åskam.
Når det flommer over hos oss, her oppe på en topp, så tør jeg ikke tenke på alle de som bor lengre ned i Groruddalen, sier Trond Berg.
Heldigvis hadde jeg akkurat kjøpt 10 plastbøtter på salg, i tilfelle jeg noen gang skulle få bruk for de. Våre tre barn kom til unnsetning og med 6 personer til å øse og løpe med bøtter, ble ikke vår kjeller helt oversvømt, forteller Trond Berg.

Ansvar

Avløpsvann som trenger inn i hus og kjellere er et stadig tilbakevendende problem for mange.
Kommunen som tar så store avgifter for tilkobling av vann og kloakk, har ikke de et ansvar for å bygge ut kloakknettet slik at også flomvannet tas unna, spør en lettere fortvilet Trond Berg.
Er det mye flomvann, skal dette ledes unna folks kjellere. Vann har ikke noe å gjøre i hus, og jeg vet hva fukt-. og muggskader kan forårsake, sier Trond Berg.
Han har tidligere opplevd å måtte flytte fra en annen bolig, nettopp på grunn av slike skader. Noe som gjorde familien syke.
Også en nabo i Nuggerudveien fikk sin kjeller oversvømt av kloakkvann denne St. Hanshelga, forteller Trond Berg til Lokalavisen Groruddalen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere