*Nettavisen* Nyheter.

I dag åpner Symra

I ettermiddag gjenåpnes Symra som kinolokale med stor festivitas. Både ordføreren og Olsenbanden har meldt sin tilstedeværelse.

LAMBERTSETER: Hele denne dagen blir en jubeldag fra ende til annen, lover Sondre Gulliksen, markedsansvarlig i Oslo Kinematografer.
+Den store åpningsfesten starter klokken 14.30 med boller, brus og feiende musikk fremført av korpsene fra Munkerud og Nordstrandskolene. En halvtime senere vises Olsenbanen junior. Denne forestillingen er utsolgt, men Gulliksen forteller at klokken 18 er det klart for ny førpremiere på samme film.
Også her blir det små overraskelser til barna, lover Gulliksen.

Voksenfilm

Senere på kvelden er det de voksnes tur til å besiktige Symra i sin nye drakt. Klokken 20.15 blir det førpremiere på Woody Allens "Match Point". Også før denne forestillingen vil det vanke "litt ekstra", ifølge markedsansvarlig.

Fet lyd

Kai Adelsøn er leder av Symra Venners filmklubb. For han er dette en god og spesiell dag.
Dette er så fantastisk moro å få oppleve. Min drivkraft for å arbeide for kulturhus på Symra ble utløst av vemodet ved at jeg så så mange barn på kino der i helgene, og at de mistet sin lokale kino. Nå gjenåpner den, og jeg må berømme OBOS, Freia og Oslo Kinematografer for det de har gjort, sier Adelsøn.
Blant annet må jeg fremheve det nye lydanlegget. Folk som har greie på det, sier at Symra nå får byenes "feteste lyd". Det betyr at den antakelig blir på høyde med den som Colosseum kino byr på. Fenomenalt, mener Adelsøn.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag