*Nettavisen* Nyheter.

I dag åpner Tøyen-sklia!

Bademester Magnus Jacobson kjenner på vannet man lander i etter sklieferden. FOTO: NILS SKUMSVOLL

Etter å ha vært stengt siden slutten av nittitallet åpner sklia utendørs på Tøyenbadet i dag.

Klikk på bildet for å forstørre.

Sidisa Razavey tar seg av siste strøk med sparkel før sklia kan taes i bruk fra torsdag og ut sesongen.

TØYEN: De to skliene går paralelt fra «toppen av Tøyen» og 120 meter i slak nedoverbakke, før den naturlig nok ender i bassenget (alt annet ville jo gjort innmari vondt).

– Hyggelig

Med denne sommerens mildt sagt ustabile vær tror bademester ved Tøyenbadet, Magnus Jacobson, at badets tilbud både utendørs og innendørs vil lokke mange publikummere på besøk.

– Her kan du velge. Om sola skinner kan du bade utendørs, og om regnværskyene siger innover byen er det bare å løpe inn og kaste seg i bassenget, sier den blide svensken.

Det er imidlertid ikke helt gratis å rutsje utfor. I tillegg til adgangsbilletten på selve badet koster det deg en tier for hver tur. Det vanker rabatt om du kjøper dagskort eller klippekort.

Stengt i 11 år

Sklia har stått stengt siden 1999, men har de siste ukene blitt pusset opp for harde livet.

– Nå gjenstår det bare litt sparkling, så er det bare å sette utfor, lover vedlikeholdsarbeider Sidisa Razavey som Østkantavisa treffer på sitt besøk dagen før den store dagen.

Sklia er åpen fra klokken 10.30 torsdag, da Tøyenbadet åpner for dagen. Den vil være åpen hver dag den tiden friluftsbadet har åpent.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.