Gå til sidens hovedinnhold

I dag begynner det å svi

I morgen settes bommene mellom Bærum og Oslo vest i drift.

OSLO VEST: Akersposten.no har ved flere anledninger skrevet om de ekstra økonomiske belastningene bilister i Oslo vest får på grunn av bomringen i Bærum. Onsdag settes bommene i drift.

Lukket inne

Det har nå blitt satt opp bomposter over veibanen 10 steder langs Lysakerelva. Bydel Ullern og Vestre Aker blir praktisk talt lukket inne mellom to bomringer. Nathalie Kalvø som bor på Sollerud er en av beboerne som fortviler.

Vi er stengt inne av bompengeringen. På alle kanter blir vi stoppet av denne, i motsetning til andre deler av byen, hvor man kan besøke sentrumsnære områder eller bevege seg på tvers av bydelsgrensene uten å måtte betale bompenger, sa Kalvø til Akersposten i våres.

De neste 20 årene

Den nye bomringen er et resultat av vedtakene om Oslopakke3, der inntektene fra bompenger skal gå til veibygging, samt investeringer og drift av kollektivtrafikk i Oslo og Akershus i de neste 20 årene.

Passeringen i Bærumsringen vil koste 12,50 kr. for lett bil og 37,50 kr. for tung bil uten avtale. Dette betyr en prisøkning på opptil 182,25 prosent fra Asker til Oslo i følge iOslo.no. Gyldig AutoPASS-avtale med Fjellinjen gir 20 prosent rabatt.

Fjellinjen AS opererer både Bærumsringen og Osloringen, og det er de samme reglene og rabattene som gjelder her som Osloringen, for eksempel timesregelen og taket på maksimalt 60 betalbare passeringer i måneden.

Ekstra skatt

Tidligere bærumsmann, nå Røa-beboer Sven Furuly, redaktør og eier av Bilmagasinet, reagerer også sterkt på at vi her i Oslo vest blir lukket inne mellom to bomringer, som de eneste i Oslo og omegn.

Beboerne i Oslo vest får nå en ekstra skatt. Vi får nå ikke fritt kjøre hjemmefra i noen retning, men er sperret inne, sa Furuly til Akersposten tidligere i vår.

Reklame

Supertilbud: Nå kan du få gratis strøm til februar