I dag ber de henne stoppe «galskapen»

Helseminister Anne-Grete Strøm-Erichsen mottar tirsdag oppropet foran Helsedepartementet.

Helseminister Anne-Grete Strøm-Erichsen mottar tirsdag oppropet foran Helsedepartementet.

Aker sykehus' venner har samlet underskrifter fra flere hundre bedrifter, lag, foreninger og Groruddalen. Oppropets tale er klar: Redd Aker sykehus nå!

GRORUDDALEN: Tirsdag klokken 13 møter Aker-sympatisører opp foran Helsedepartementet for å vise sin avsky mot vedtaket om å legge ned Aker sykehus.

LES OGSÅ: Klipper hår og støtter Aker

– 17. februar 2010 vedtok styret i Oslo universitetssykehus å nedlegge Aker sykehus. En bred og mektig folkelig protest har reist seg mot dette. Et stort flertall i Oslo mener det er vanvittig å nedlegge et velfungerende sykehus i økonomisk balanse, skriver foreningen på sin Facebook-side.

Befolkningen øker

– Det begås et stort feiltrinn hvis man velger å legge ned sykehuset nederst i Groruddalen, for å flytte pasientene til Ahus i Lørenskog. Ahus vil ikke vil kunne ta vare på en økt befolkning på nærmere 170.000 fra 2011. Befolkningsøkningen er dessuten så sterk i Oslo og Akershus, at det åpenbart vil være behov for både Aker og Ahus i tiårene framover, mener aksjonsgruppen

– Galskap!

Den skriver videre på sin Facebook-side:

«Noen mener kampen for Aker er den viktigste politiske saken i Oslo nå. Et samlet bystyre støtter kampen. 40.000 har skrevet under på lister mot nedleggelse. I vår er saken blitt nasjonal, ved at Aker sykehus nå ses i sammenheng med forslagene om nedleggelse av en lang rekke lokalsykehus i Norge - stikk i strid med Soria Moria 2-erklæringen. Vårt krav er at helseministeren griper inn og stopper galskapen!»

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.