I dag bør astmatikere og hjertesyke holde seg inne

Oslo-lufta er så dårlig torsdag at asmatikere og hjertesyke bør holde seg inne.

Oslo-lufta er så dårlig torsdag at asmatikere og hjertesyke bør holde seg inne. Foto: Larsen, Håkon Mosvold (SCANPIX)

Luftkvaliteten i Oslo er veldig forurenset torsdag.

05.02.15 16:19

OSLO: - Det ventes mye forurenset luft i sentrum, langs større veier og langs sterkt trafikkerte veier. De høyeste konsentrasjonene ventes i forbindelse med rushtidene. I enkelte sterkt trafikkerte områder (Alnabru-Ulven-Økern-området og langs E6, E18 og Ring 3) ventes det innslag av svært forurenset luft, spesielt i forbindelse med rushtidene, skriver Bymiljøetaten i Olo kommune på sine nettsider.

Eksos og svevestøv
Det er i hovedsak eksos som forurenser torsdag, men på kvelden forventes det også noe forurenset luft fra svevestøv i områder med vedfyring.

Også fredag forventes det mye forurenset luft i sentrum og langs de trafikkerte veiene, mens det er forventet en bedring til lørdag fordi det da skal blåse noe mer.

Les også: - Ap lurte diesel-folket

Både torsdag og fredag oppfordres imidlertid astmatikere og personer med alvorlige hjerte- eller luftveislidelser til å holde seg inne.

Rød områder anses som svært forurenset, her bør ikke astmatikere og personer med hjerte- og lungesykdommer oppholde seg ute. I oranse områder, bør den samme gruppen kun oppholde seg i kortere perioder. Også i gule områder kan man oppleve plager. Foto: Bymiljøetaten


I dag kunne dieselbil vært forbudt ...
De siste ukene har det vært store diskusjoner rundt et mulig dieselforbud på dager med svært høy luftforurensing i Oslo. Allerede neste vinter kan dette bli aktuelt. Det betyr at på dager da luften er så dårlig som på torsdag, vil det ikke være lov å kjøre dieselbiler i Oslo sentrum.

Les også: Kjører du dieselbil her? Da er du i trøbbel ...

Dette har fått en rekke personer til å reagere, ettersom den rødgrønne regjeringen tidligere satte ned avgiftene på dieselbiler, nettopp fordi de skulle være mer miljøvennlige enn bensinbiler.

Senest denne uka, sa ansvarlig byråd, Guri Melby (V) at hun forstår at mange føler seg lurt, men at hennes viktigste prioritering likevel vil være folks helse, slik at alle kan bevege seg ute på dager som dette.

Les også: - Det kan ikke koste flere hundre kroner å kjøre barna til barnehagen

Lik dittOslo på Facebook og få ferske nyheter og friske meninger!

HTML EMBED


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.