RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

I dag bør du ikke reise uten billett


Ruter beskrev de nye rutetidene som en revolusjon, og er tilfreds med hvordan det første døgnet etter omleggingen har forløpt seg.
Ruter beskrev de nye rutetidene som en revolusjon, og er tilfreds med hvordan det første døgnet etter omleggingen har forløpt seg. Foto: Arkivfoto
En hjelp til de reisende, kaller Ruter det, når det i dag varsler storkontroll i området rundt Jernbanetorget.

JERNBANETORGET: Som regel kommer billettkontroller bardust på dem som prøver å snike, men herved er du varslet: Reiser du uten månedskort i området rundt Jernbanetorget i dag, kan du regne med å bli noen hundrelapper fattigere.

Ruter har nemlig gjort det uvanlige å varsle om storkontroll av billetter på Jernbanetorget torsdag 10. mai.

– Hensikten er å informere og hjelpe våre kunder til å reise med gyldig billett! Vi opplever dessverre at noen kunder reiser med ugyldig billett fordi den ikke er aktivert, forteller Ruter på sine hjemmesider.

LES OGSÅ: -Kaninen spiste opp billetten min!

For etter at papirbilletten gikk inn i historiebøkene har mange slit med å reise med gyldig billett. De nye elektroniske reisekortene må nemlig aktiveres, på samme måte som papirbillettene måtte stemples. For dem som reiser med enkeltbilletter og reisepenger (Smartbillett i sone 1) gjelder dette for hver reise som gjennomføres.

FLERE OSLO-NYHETER:

Her har folk fått feilaktig parkeringsgebyr

Oppfordrer til én times sex

21 millioner for å bo på Kjelsås

De som reiser med periodebillett må aktivere kortet før første reise, og så igjen når billetten fornyes.

Forvirret?

Vel i dag er det altså hjelp å få. Ruters betjenter gjennomfører storkontroll i området rundt Jernbanetorget, der hovedhensikten er å hjelpe og informere kundene om reisekortene.

– Husk derfor å lese av kortet før reisen og vær trygg på at du har gyldig billett hvis du blir stoppet av en billettkontrollør, skriver Ruter på sine hjemmesider.

LES OGSÅ:

TEMA: KOLLEKTIVTRANSPORT I OSLO

«Glad jeg ikke bor på Borgen»

«Ola Elvestuen, jeg trenger en forklaring»

Snart kan du betale billetten med sms

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere