*Nettavisen* Nyheter.

I dag kan det være farlig å gå ut

En isklump falt ned og skadet forbipasserende kvinne i Brugata. Foto: Foto: Silje Seterseter

Vær obs på tunge istapper som henger fra takene. Faller disse, kan det i aller verste fall ta livet av en tilfeldig forbipasserende.

OSLO: Mildere vær og istapper som henger fra takene er ingen god kombinasjon. Det er gårdeieres ansvar å gjøre forbipasserende oppmerksomme på faren. Dette er ikke alle fotgjengere like fornøyd med.

– Jeg synes det er frekt av gårdeiere å fraskrive seg ansvaret med bannere. Selv er jeg redd når jeg ute og går, sier Marianne, som dittOslo møter i Sentrum mandag.

I helga kom mildværet til byen, og det har resultert i mange livsfarlige situasjoner rundt om i byen.

LES OGSÅ: Færre får bøter for istapper

Skal fjernes snarest

Advokat Anders Leisner i Huseiernes Landsforbund oppfordrer gårdeiere til å abonnere på firma som overvåker bygningen gjennom vinteren, og fjerner istapper og snø fra takene.

– Huseier plikter snarest å rydde tak for snø og is, slik at ras unngås. Når faren for ras er over skal varselskiltene fjernes, forteller han.

Gårdeier kan pådra seg gebyr om de ikke følge politivedtektene, der fjerning av is og snø fra taket er regulert. Varselflagg skal heller ikke henge ute mer enn én uke, med mindre eieren kan dokumentere at det har tatt lengre tid å rekvirere hjelp til fjerning av isen.

LES OGSÅ: «Bøtene for istapper burde tidobles igjen»

Indiska butikk

STENGT PÅ GRUNN AV RASFAREN: Indiska var i dag stengt på grunn av stor rasfare i område. Foto: Ella Fredheim

Bør se deg for

– Jeg tenkte ikke på det før jeg så en istapp falle rett foran en mann på gaten. Nå ser jeg meg for to ganger, sier Mona Bjerke.

Om ulykken skulle være ute, må huseier dokumentere at flagg har hengt ute til varsel, og at de ellers har gjort det de kan for at det skal være trygt å ferdes rundt husveggene.

– Er dette gjort, er det faktisk fotgjengeren som selv er ansvarlig for skaden, opplyser Leisner.

LES OGSÅ: «Kjære foreldre, våg å være kjip»

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag