I dag kom vedtaket

VEDTAK: Nå er reguleringsplanen for Linderudkollen skisenter vedtatt av Miljøverndepartementet, og langrennsgruppa kan juble. Her fra venstre leder av gruppa Eivind Selvig og anleggsansvarlig Svein Olav Bø i Linderudkollen.

VEDTAK: Nå er reguleringsplanen for Linderudkollen skisenter vedtatt av Miljøverndepartementet, og langrennsgruppa kan juble. Her fra venstre leder av gruppa Eivind Selvig og anleggsansvarlig Svein Olav Bø i Linderudkollen. Foto: Foto: Arkiv

Jubel i Kjelsås langrenn: Miljøverndepartementet sier ja til det planlagte skianlegget i Linderudkollen.

LINDERUDKOLLEN: Det begynner å bli en stund siden de første planene om et skianlegg i Linderudkollen begynte å ta form. Og nå har endelig saken blir avgjort i siste instans, nemlig av Miljøverndepartementet, siden Linderudkollenområdet ligger innenfor Marka, og derfor gjelder også Markaloven for området.

I et rykende dagsfersk brev til Oslo kommune, undertegnet av miljøvernminister Bård Vegar Solhjell, står det blant annet følgende: «I medhold av markaloven § 6 stadfester Miljøverndepartementet reguleringsplan for Linderudkollen skisenter vedtatt av Oslo bystyre 15.02.2012».

Utvidede løyper og mer lys

I hovedtrekk betår planene av løyper som skal følge dagens traséer som blir utvidet i bredden, og får et utbedret underlag.

Det blir “skiarena” på flaten ved Kapteinsputten, fra denne skal det gå en sløyfe sørover og rundt kollen, en sløyfe tur/retur Solemskogen og en sløyfe nordvestover som vender i bakkene ned mot Kringla.

Bro over bilveien

For å binde sammen disse sløyfene er det lagt inne en bro over bilveien inn til Linderudkollen - tilsammen rundt 5 kilometer løyper, også med lyssetting, der det ikke er det i dag, et kunstsnøproduksjonsanlegg ved Kapteinsputten og oppgradering av hoppbakken.

Og anleggsansvarlig Svein Olav Bø i langrennsgruppa er naturlig nok svært fornøyd med at saken endelig har kommet til en avgjørelse, og det med positivt utfall for langrennsgruppa.

– Ja, dette er en stor jubeldag for oss. Vi skal allerede 5. mars ha et oppstartsmøte med bymiljøetaten. Det er jo etaten som er tiltakshaver, men Kjelsås Langrenn har vært, og vil gjerne være en viktig bidragsyter også fremover, ifølge Bø.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.