RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Tirsdag smeller det på Sjursøya, men bare på liksom. Øvelsen Harbour Ex15 er den største i norsk historie. Her fra en tidligere brann på Sjursøya.
Tirsdag smeller det på Sjursøya, men bare på liksom. Øvelsen Harbour Ex15 er den største i norsk historie. Her fra en tidligere brann på Sjursøya. Foto: Lise Åserud (NTB scanpix)

I dag må ikke Oslo-folk få panikk

Sist oppdatert:
Tirsdag blir det kraftig røykutvikling og stor uttrykning av nødetater til Sjursøya.

OSLO: Men det er ingen grunn til panikk, om du ser røyk eller hører sirener i området rundt Sjursøya.

I dag, tirsdag, starter nemlig Harbour Ex15, som er tidenes største norske, sivile øvelse.

- For Oslo kommune er det viktig å formidle i forkant til alle som bor og befinner deg i Oslo at dette er en øvelse. Det er viktig at alle, både unge og gamle, er forberedt på hva som skal skje. Det blir synlig blålys og røyk, men dette er ikke farlig! De som blir involvert i øvelsen er informert og er godt forberedt på det som skal skje, sier byrådsleder Stian Berger Røsland.

Les også: Frykter å bli drept etter utroskap - ber om opphold i Norge

Det er Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap (DSB) som har ansvar for øvelsen, som kom i stand etter at en rapport viser at Sydhavna med Sjursøya er svært utsatt for alvorlige hendelser.

Det skal blant annet øves på overordnet beredskapsplan, evakuering av befolkning, krisekommunikasjon og samarbeid mellom nødetater, direktorater og kommunen.

Les også: Avinor tester ut kroppsskannere på Gardermoen

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere