I dag sendte han OL-søknaden

HAR SENDT SØKNAD: Byrådsleder Stian Berger Røsland (H) sendte denne uken første søknad til IOC om å få arrangere OL i 2022.

HAR SENDT SØKNAD: Byrådsleder Stian Berger Røsland (H) sendte denne uken første søknad til IOC om å få arrangere OL i 2022.

– Vi vil arrangere et inkluderende OL, sier byrådsleder Stian Berger Røsland (H).

OSLO: – Dette er en milepæl. Vi er nå en del av den internasjonale konkurransen om å få tildelt vinterlekene i 2022. Søknaden gir en god beskrivelse av hvordan et nytt norsk OL kan arrangeres. OL-søknaden er fundamentert i norske, demokratiske verdier og med investeringer i idrettsanlegg det er stort behov for, sier byrådsleder i Oslo og leder av søkerkomiteen, Stian Berger Røsland.

Første runde

– Sammen med Norges Idrettsforbund har altså Oslo kommune i dag sendt første søknad til IOC om å være vertsby for De olympiske og paralympiske vinterleker i 2022. Søknaden beskriver konseptet og hvordan Oslo har tenkt å gjennomføre lekene hos oss. Søknadens kvalitet vil avgjøre om vi kvalifiserer oss til siste runde. Den andre og endelige søknaden vil utdype konseptet og løsningene og sendes etter at stortinget har tatt stilling til statsgaranti og statstilskudd, sier han.

Les også: OL-general ikke sikker på seier

– OL i Sotsji viste med all tydelighet at selv om Norge er et lite land, er vi en av verdens største vinteridrettsnasjoner. Om åtte år kan det være vår tur til å invitere utøvere og publikum fra hele verden til en inkluderende feiring av fantastiske idrettsprestasjoner, sier Røsland.

Det er forventet at Stortinget vil behandle OL-søknaden høsten 2014.

Fyller Oslo med idrett

I tillegg til den nye hockeyhallen på Jordal, som planlegges i forbindelse med et OL, vil det i 2022 bygges fire nye ishaller, som etter lekene tilpasses etterbruk for både bredde- og toppidretten.

– Det vil også bli bygget et nytt anlegg for skiskyting og handicapidretter på Grønmo, sør i Oslo. Deltager-, medielandsby og mediesenter vil etter OL gjøres om til studentboliger og boliger, og løfte et område øst i Oslo som i dag har et stort potensiale, sier Røsland.

– Et OL og Paralympics på hjemmebane vil bety et taktskifte for hele norsk idrett, sier Børre Rognlien, president i Norges idrettsforbund og nestleder i søkerkomiteen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag