RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

GREAT WALL: Det måtte kinesere til for å bygge en 6,87 meter lange SUV-limousinen med sittegruppe, to barer og TV.
GREAT WALL: Det måtte kinesere til for å bygge en 6,87 meter lange SUV-limousinen med sittegruppe, to barer og TV.

I de rikes lekegrind

Før måtte man til Tyskland, Frankrike, Italia eller England for å se fete biler i Europa. Nå bør du heller reise til sentrum av Moskva. Det er der de rikeste nå bor.

MOSKVA: For få år siden dro knapt noen utlendinger til Moskva for å gå på bilutstilling. Hvem ville bruke tiden på sørgelig utdaterte Ladaer og andre russiske modeller som knapt overlevde overgangen til kapitalismen?

Men tiden er endret. Nå bor flere av Europas rikeste i Russland og Moskva er blitt et sentrum for verdens mest luksuriøse biler. Så derfor velger nå prestisjebilprodusentene å legge førstevisningen av deres mest påkostede modeller nettopp til Moskva.

Facelift

Faceliftet Audi A6 hadde verdenspremiere i Moskva, likeså Audi RS6 og Mazda Kazamai. Kazamai, en lekker krysning av SUV og sportskupé var endatil tatt fram utelukkende for Moskva-messen. Og her står Suzuki Kizashi 3 en måned før den vises i Paris.

Slikt liker russeerne. Det styrker ikke bare nasjonens selvbilde, men hele halvannen million ventes å valfarte til en bilutstilling som kvalitets- og innholdsmessig er fullt på høyde med andre såkalte A-utstillinger verden rundt.

Besøksmessig plasserer dette Moskvamessen blant de aller største i verden.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere