Gå til sidens hovedinnhold

I de rikes lekegrind

Før måtte man til Tyskland, Frankrike, Italia eller England for å se fete biler i Europa. Nå bør du heller reise til sentrum av Moskva. Det er der de rikeste nå bor.

MOSKVA: For få år siden dro knapt noen utlendinger til Moskva for å gå på bilutstilling. Hvem ville bruke tiden på sørgelig utdaterte Ladaer og andre russiske modeller som knapt overlevde overgangen til kapitalismen?

Men tiden er endret. Nå bor flere av Europas rikeste i Russland og Moskva er blitt et sentrum for verdens mest luksuriøse biler. Så derfor velger nå prestisjebilprodusentene å legge førstevisningen av deres mest påkostede modeller nettopp til Moskva.

Facelift

Faceliftet Audi A6 hadde verdenspremiere i Moskva, likeså Audi RS6 og Mazda Kazamai. Kazamai, en lekker krysning av SUV og sportskupé var endatil tatt fram utelukkende for Moskva-messen. Og her står Suzuki Kizashi 3 en måned før den vises i Paris.

Slikt liker russeerne. Det styrker ikke bare nasjonens selvbilde, men hele halvannen million ventes å valfarte til en bilutstilling som kvalitets- og innholdsmessig er fullt på høyde med andre såkalte A-utstillinger verden rundt.

Besøksmessig plasserer dette Moskvamessen blant de aller største i verden.

Reklame

Strømsjokket: Kun 2,3 % har den billigste avtaletypen