RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

I Elises fotspor

Forfatter Frid Ingulstad inviterer sine lesere på en vandring langs Akerselva for å følge i fotsporene til romankarakteren Elise fra suksessen "Sønnavind".

Oslo: Frid Ingulstad er for tiden Norges bestselgende forfatter. I 2005 skrev Nordstrandsskribenten 12 bøker og hadde et opplag på over en million. Tilsammen har Ingulstad skrevet 130 bøker i løpet av sin 40 år lange forfatterkarriere og er med andre ord imponerende produktiv.

Historiske bøker

Frid Ingulstad har skrevet barnebøker og dokumentarbøker, men fikk virkelig sving på salget med sine historiske romanserier. I tillegg til salgssuksessen "Sønnavind" har den driftige damen skrevet serien "Ingebjørg Olavsdatter" som baserer seg på virkelige hendelser fra middelalderens Oslo. Serien gis fortsatt ut og en ny bok kommer hver åttende uke. Også "Sønnavind" er basert på virkelige historiske hendelser fra arbeiderklassemiljøet rundt Akerselva for rundt hundre år siden. Historiens hovedperson Elise og hennes familie er fiksjonskarakterer, men forfatteren er nøye på å holde seg så tett som mulig til de historisk fakta når hun beskriver Oskar Braatens Sagene.

Jeg får mange tips fra gamle mennesker som kommer fra Sageneområdet. Dessuten jobber jeg med en historiker, forteller Ingulstad.

Må skrive

"Sønnavind" kom for første gang ut i mars i fjor og tilsammen er det utgitt ni bøker i serien. Den tiende gis ut i mai, og serien kommer nå ut med seks ukers intervall. Da den 70 år gamle forfatteren samtidig skriver "Ingebjørg Olavsdatter" kan man spørre seg om hun egentlig har nok timer i døgnet.

Jeg jobber hele tiden, men det er ikke noe offer. Det er en livsnødvendighet for meg å skrive. Jeg bare må skrive, forteller Ingulstad. Hun fikk utgitt sin første bok som 29 år gammel kvinne. Det hele begynte da hun som 22 åring var telegrafist til sjøs og sendte lange reisebrev hjem til sin mor som i sin tur leste dette til venner. Noen påpekte at hun burde begynne å skrive for alvor. Som telegrafist og senere som flyvertinne har Frid Ingulstad sett mye av verden og etter et langt liv har hun mye erfaring å dele med leserne så inspirasjon det henter hun innenfra:

Jeg reiser ikke mye lenger. I bøkene mine bruker jeg alle de impulser jeg har sanket fra et langt liv, alle de menneskene jeg har truffet og alle de historier jeg har hørt.

Vandring i Elises fotspor

Den 28. mai klokken 13.00 inviterer Frid Ingulstad sine lesere til en vandring langs Akerselva. Vandringen starter ved Sagene skole/Beyerbrua/Hønselovisas hus og ferden bærer så videre langs Maridalsveien til Bensebrua og ned Sandakerveien. Mot slutten av ferden blir det mulighet for en kaffekopp på vertshuset Oskar Braaten.

De oppmøtte skal kunne følge i Elises fotspor. Folk vil kunne se butikken Elise handler i, kirken hun bruker, politistasjonen, ja hele hennes oppvekstmiljø, forteller skribenten og legger til at turen vil kunne ta et par timer avhengig av den enkelte. Mer informasjon om vandringen og om Frid Ingulstad kan finnes på www.ingulstad.no.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere