«I» er tilbake

Kjetil Rekdal har signert med Vålerenga igjen. Her fra da Vålerenga tok seriegull i 2005.

Kjetil Rekdal har signert med Vålerenga igjen. Her fra da Vålerenga tok seriegull i 2005. Foto: Arkivfoto

Kjetil Rekdal har signert for Vålerenga, og er klar til å trene laget de neste to årene.

VALLE: Vålerenga Fotball og Kjetil Rekdal (44) er enige om en kontrakt som gjør Rekdal til Vålerenga-trener de neste to sesongene. Rekdal går dermed på sin andre periode som Vålerenga-trener etter at han også ledet klubben fra 2001 til midtveis i 2006-sesongen.

Det ble kjent tirsdag ettermiddag.

– Vi er veldig glade for å annonsere at Kjetil Rekdal skal lede oss i jubileumssesongen 2013. Vi har landet en av Norges beste trenere og det er vi strålende fornøyde med, sier styreleder Åge Petter Christiansen, i en pressemelding.

LES OGSÅ: – Stillingsprofilen beskriver en «supermann»

Drømmetrener

Rekdal har lenge vært et hett tips til trenerjobben, og mange medlemmer i Klanen har lenge gitt uttrykk for at de ønsker Rekdal tilbake til Vålerenga.

Christiansen forteller at klubben lenge har siklet etter Rekdal.

– Mange i Vålerenga-miljøet har ønsket seg Rekdal tilbake, spillere, supportere, ansatte, samarbeidspartnere. Dette fikk han også spørsmål om da han lanserte boka si «Mitt liv som I» på Bohemen i november, men ga da inntrykk av at det kunne være interessant, men at det var for tett på avgangen i Aalesund.

– Vi har hele veien jobbet bredt med mange kandidater og var i forhandlinger med en. Da dette strandet, tok vi kontakt med Rekdal, sier han.

LES OGSÅ:

– Kom hjem, Kjetil Rekdal!

Supporterne håper på Kjetil Rekdal

– Klubben i mitt hjerte

En ferierende Rekdal fikk telefon fra Vålerenga rett før helgen og etter det har det gått slag i slag.

– Kjetil imponerte oss veldig da vi hadde møter med han og overbeviste om at han var mannen vi ønsket å gå for. Vålerenga har ikke levert resultatmessig de siste årene og vi er sikre på at vi med Kjetil vil få tilbake entusiasmen og vinnerkulturen i og rundt Vålerenga. Rekdals fire pokaler i Norge de siste årene taler for seg selv, sier Christiansen.

Under forrige periode med Rekdal tok han klubben opp fra Adeccoligaen på første forsøk før han vant cupen i 2002, tok seriesølv i 2004 og seriegull i 2005. Rekdals forrige trenerjobb var i AaFK hvor han hentet to cupmesterskap.

Dermed er Rekdal den nest mestvinnende treneren i Norge etter Nils Arne Eggen.

– Jeg har aldri lagt skjul på at Vålerenga er klubben i mitt hjerte og nå jeg er veldig glad for å være tilbake, sier Kjetil Rekdal, som sier han er veldig motivert til å løfte Vålerenga tilbake til toppen i norsk fotball.

Kjetil Rekdal stiller på en pressekonferanse i Vallhall arena klokka 17 tirsdag. Både supportere og samarbeispartnere ønskes velkommen til å møte den nye treneren, men Vålerenga presiserer at arbeidende presse prioriteres.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.