RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kjetil Rekdal har signert med Vålerenga igjen. Her fra da Vålerenga tok seriegull i 2005.
Kjetil Rekdal har signert med Vålerenga igjen. Her fra da Vålerenga tok seriegull i 2005. Foto: Arkivfoto

«I» er tilbake

Kjetil Rekdal har signert for Vålerenga, og er klar til å trene laget de neste to årene.

VALLE: Vålerenga Fotball og Kjetil Rekdal (44) er enige om en kontrakt som gjør Rekdal til Vålerenga-trener de neste to sesongene. Rekdal går dermed på sin andre periode som Vålerenga-trener etter at han også ledet klubben fra 2001 til midtveis i 2006-sesongen.

Det ble kjent tirsdag ettermiddag.

–  Vi er veldig glade for å annonsere at Kjetil Rekdal skal lede oss i jubileumssesongen 2013. Vi har landet en av Norges beste trenere og det er vi strålende fornøyde med, sier styreleder Åge Petter Christiansen, i en pressemelding.

LES OGSÅ: – Stillingsprofilen beskriver en «supermann»

Drømmetrener

Rekdal har lenge vært et hett tips til trenerjobben, og mange medlemmer i Klanen har lenge gitt uttrykk for at de ønsker Rekdal tilbake til Vålerenga.

Christiansen forteller at klubben lenge har siklet etter Rekdal.

– Mange i Vålerenga-miljøet har ønsket seg Rekdal tilbake, spillere, supportere, ansatte, samarbeidspartnere. Dette fikk han også spørsmål om da han lanserte boka si «Mitt liv som I» på Bohemen i november, men ga da inntrykk av at det kunne være interessant, men at det var for tett på avgangen i Aalesund.

– Vi har hele veien jobbet bredt med mange kandidater og var i forhandlinger med en. Da dette strandet, tok vi kontakt med Rekdal, sier han.

LES OGSÅ:

– Kom hjem, Kjetil Rekdal!

Supporterne håper på Kjetil Rekdal

– Klubben i mitt hjerte

En ferierende Rekdal fikk telefon fra Vålerenga rett før helgen og etter det har det gått slag i slag.

– Kjetil imponerte oss veldig da vi hadde møter med han og overbeviste om at han var mannen vi ønsket å gå for. Vålerenga har ikke levert resultatmessig de siste årene og vi er sikre på at vi med Kjetil vil få tilbake entusiasmen og vinnerkulturen i og rundt Vålerenga. Rekdals fire pokaler i Norge de siste årene taler for seg selv, sier Christiansen.

Under forrige periode med Rekdal tok han klubben opp fra Adeccoligaen på første forsøk før han vant cupen i 2002, tok seriesølv i 2004 og seriegull i 2005.  Rekdals forrige trenerjobb var i AaFK hvor han hentet to cupmesterskap.

Dermed er Rekdal den nest mestvinnende treneren i Norge etter Nils Arne Eggen.

– Jeg har aldri lagt skjul på at Vålerenga er klubben i mitt hjerte og nå jeg er veldig glad for å være tilbake, sier Kjetil Rekdal, som sier han er veldig motivert til å løfte Vålerenga tilbake til toppen i norsk fotball. 

Kjetil Rekdal stiller på en pressekonferanse i Vallhall arena klokka 17 tirsdag. Både supportere og samarbeispartnere ønskes velkommen til å møte den nye treneren, men Vålerenga presiserer at arbeidende presse prioriteres.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere