RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

 
 

I fengsel etter trusler og vold

En 38 år gammel mann bosatt på Bekkelaget er dømt til fengsel etter å ha truet sin kone på livet og utøvet vold mot henne.

BEKKELAGET/ROMSÅS: Hendelsen fant sted på Romsås i januar i år da mannen skal ha truet sin kone med å drepe henne om natten mens han dro en kniv langs stuebordet. Mannen hadde i tillegg utøvet vold mot henne.


Hovedforhandlingene foregikk i Oslo tingrett 16. november i år.

Store mengder vodka

Tiltalte erkjente ikke å ha utøvet vold mot sin kone, men han innrømmet å ha truet henne. Situasjonen oppstod en dag han hadde begynt å drikke tidlig på dagen. Han var sint fordi han hadde sett tekstmeldinger på sin kones mobil som han tolket som utroskap.

Han fortalte retten at han hadde dyttet henne og truet henne. Kniven hadde han ikke brukt for å true henne, men han hadde tatt den med inn i stuen for å kutte opp tomater.

Han hadde på det tidspunkt drukket en halv flaske vodka og var svært beruset. Retten fant derfor at tiltaltes detaljforklaring ikke kunne tillegges særlig vekt.

LES OGSÅ: Slik rappet hun over en kvart million kroner fra pikekor

Varslet datteren

Ekteparet har vært gift i 15 år og har etter eget utsagn hatt et turbulent samliv.
Den aktuelle dagen var tiltalte full da konen kom hjem. Han beskyldte henne for utroskap og fornærmede forklarte at han gjentatte ganger slo og utøvet vold mot henne mens hun satt i sofaen. På et tidspunkt skal han ha tatt kvelertak på henne slik at hun nesten mistet pusten.

Da han truet henne på livet mens han hadde en kniv i hånden, ble fornærmede alvorlig redd, så hun sendte datteren en sms og ba henne komme hjem. Tiltalte pleide å roe seg når datteren var hjemme. Datteren kom hjem og ringte politiet.

Døm til fengsel

Retten fant fornærmedes forklaring troverdig, og den støttes også av legeerklæring. Da politiet kom til leiligheten lå tiltalte på sofaen med en hånd på kniven.

Tiltalte dømmes for legemsfornærmelse og trussel med kniv. Selv om ikke volden utgjorde alvorlige fysiske skader, hadde den stort skadepotensial. Skjerpende er det også at volden er begått mot ektefellen i hjemmet.

Tiltalte dømmes til fengsel i 60 dager samt til å betale konen en erstatning på 25.000 kroner. I tillegg kommer saksomkostninger.

LES OGSÅ: Politikvinne (33) kolliderte med 2,5 i promille

LES OGSÅ: Slo bruden til blods med ølglass

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere