RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

I fengsel for å stjele denne fergen

Ferga Lille Herbern frakter gjestene de 30 meterne det er fra fastlandet til øya. Nå er en mann dømt for å ha stjålet båten.
Ferga Lille Herbern frakter gjestene de 30 meterne det er fra fastlandet til øya. Nå er en mann dømt for å ha stjålet båten. Foto: Lars Weimoth
Oslos korteste fergetur ble dyr for mannen (34).

BYGDØY: Det var i juni i fjor at de fire vennene tok turen til Lille Herbern, like utenfor Bygdøy i Oslo, for å nyte god mat og drikke.

Så langt var alt fint, men da de en gang mellom klokka 22 og 22.30 bestemte seg for å dra hjem, sørget mannen (34) for å få dem i trøbbel.

I følge eget vitneutsagn skal de nemlig ha blitt stående på brygga i rundt 20 minutter å vente på fergeføreren, som skulle frakte dem over på fastlandet. Da var tålmodigheten slutt, og de fire hoppet opp i båten, og begynte å padle båten. 

Jaktet på båttyvene med speedbåt
Ingen av dem hadde sjekket verken avgangstider eller henvendt seg til restauranten på stedet for å spørre etter fergeføreren.

Imidlertid kom de seg bare halvveis over til land, før fergeføreren selv oppdaget hva som var i ferd med å sje. Han fikk tilkalt hjelp fra båtkyndige i Oslo Seilforening, som sporenstreks hjalp til med å skaffe til veie en speedbåt, for å innhente de padlende båttyvene. 

Men de fire hadde allerede rukket å komme seg over på land, og la i vei oppover en liten bakke, for å slippe unna. 

Les også: Håver inn på «måkebøter»

Utartet til brytekamp
Seilforeningens representant lot seg ikke stanse, og satte etter dem. Han skal ha klart å ta igjen de fire, som for øvrig også skal ha vært ganske påseglet, i følge dem selv.

Seilforeningens mann fikk tak i trøya til den nå dømte 34-åringen, for å få ham til å stoppe og vente på politiet. I følge retten utartet det så til håndgemeng.

- Det er forklart at det ble en knuffing mellom tiltalte og NN (seilforeningens mann, journ. anm.). NN forklarte i retten at denne knuffingen utartet seg og at tiltalte slo han i ansiktet med flat hånd. Dette resulterte at NN mistet balansen og at det ble en type brytekamp mellom dem, skriver Oslo Tingrett i dommen.

Les også: Bussterminalen kan bli flyttet ut av sentrum

Tok kvelertak til offeret besvimte
34-åringen skal så ha dratt trøyen til NN over hodet hans, hvorpå offeret skal ha falt. 34-åringen satte seg så oppå ham, og tok kvelertak rundt halsen hans, slik at offeret besvimte et øyeblikk. 

De fire kom seg unna, men ble etterhvert innhentet av politiet. 34-åringen skal på ingen måte ha tatt dette med knusende ro. Tvert i mot gikk han til angrep på politimannen, da han skulle innbringes i arresten, ved å spytte han i ansiktet, klemme fingrene hans og uttale at han «skulle drepe ham».

Saken ble behandlet i Oslo Tingrett onsdag, og der ble mannen dømt til 25 dagers ubetinget fengsel.

Lik dittOslo på Facebook og få ferske nyheter og friske meninger!


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere