RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kristin Trosvik, journalist i Nordstrands Blad.
Kristin Trosvik, journalist i Nordstrands Blad.

I FRI DRESSUR: Å kaste eller ikke kaste

Etter at jeg nylig fikk samboer ser det mildt sagt kaotisk ut hjemme. Fordi jeg har bodd alene en tid hadde jeg helt glemt hvor mye plass en mann trenger. Store leketøy, mange hobbyer. Tre sykler må man jo minst ha - og kjempe-TV.

Og så liker de å samle på ting - plater, bøker, videospill, en eller annen samling er det alltid. Og hvor mange par sko kan en mann egentlig ha? Min samboer har sko for enhver anledning. Flere skistøvler, klatresko, fotballsko, fjellsko, gåsko, løpesko, sandaler, pensko, joggesko, hverdagssko, høstsko, vanntette sko, vintersko, litt fine sko, jobbsko, fornuftige sko og så videre. Alle like nødvendige og uerstattelige.

Samtidig har et like uoverkommelig berg av klær inntatt treroms'en på Lambertseter. Mannen har langt mer klær enn meg, selv om han har kastet og gitt bort til den store gullmedalje. Han må være veldig forfengelig, tenker noen kanskje nå. Men det kan jeg avkrefte med en gang, han er en helt alminnelig mann som stort sett går i dongeri og T-skjorte. Han synes bare det er veldig vondt å kvitte seg med ting.

Personlig har jeg stor glede av å rydde og kaste. Det føles rensende og jeg kjenner en stor lettelse ved å få ting ut og vekk. Jeg er på ingen måte en tilhenger av bruk og kast, men har jeg anskaffet meg nye klær prøver jeg å kaste/gi bort noe som ligger i skapet. Hvis ikke blir resultatet ubønnhørlig kaos. Mengden med ting bare vokser og vokser.

Jeg innser at på dette punktet er jeg og kjæresten ganske forskjellige - det slo meg med full tyngde da vi kom inn i en diskusjon der han mente vi kunne ta vare på tomme krydderbokser - man kan jo kjøpe refill. Og at det med flyttelasset faktisk fulgte med en mengde tomme plastposer (jeg har allerede nok plastposer til minst et par uår).

Når kommer man egentlig til å bruke ledninger, knapper og skruer hvis opphav for lengst har gått i glemmeboken? Sokker som ikke er i par, utvaska T-skjorter, morkne kjøkkenredskaper og visne planter hører hjemme på søppeldynga - det er mitt motto.

Men selv om det gjør vondt langt inn i min likestilte sjel, så skal jeg innrømme at det har sine fordeler å ha en mann i huset. Jeg har en slags allergi mot å montere ting, bruksanvisninger gir meg utslett og jeg får tålmodighet som en toåring hvis det ikke går som det skal. Når vi nå skal gå til anskaffelse av svær Ikea-garderobe, en nødvendighet for å få litt orden på berget av klær og sko, så er jeg faktisk svært takknemlig for at i hvert fall en av oss vet hvordan man håndterer sag, vater og hammer.

Så får jeg heller leve med at min kjære vil ta vare på tomme flasker, syv årganger av Fjell og vidde og tretti skjorter han aldri bruker. Jeg har mine feil og mangler jeg òg.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere