Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

I FRI DRESSUR: «En syklists bekjennelser – eller livet med Tour de Finance»

Ellen Rønning, skjeriOslos råeste syklist.
Ellen Rønning, skjeriOslos råeste syklist.

Jeg grusa en i dag. Han hadde gir og tights, jeg hadde kurv og kåpe. Han hadde ligget på hjul og hvilt seg en stund da han tråkket til og skled forbi. Et raskt øyekast mot venstre fortalte meg at krabaten hadde tatt seg ut litt for å passere meg. Resten var enkelt.

Jeg gjorde som han og la meg på hjul. Fikset litt på håret og nøt utsikten, mens han kastet engstelige blikk over skulderen. I det vi passerte Fabians kontor fikk han nådestøtet. Men han skal jaggu ha for at han nikket til meg i det jeg dro forbi.

Dager som innledes med en slik fantastisk morgengrusing blir jo bra. For meg. Han slikker vel sårene enda. Det er tøft nok der ute på sykkelstiene, men suset av godt voksen dame med tre gir og ballongdekk som drar forbi, er i overkant av hva et maskulint ego kan tåle, jeg ser det. Men det er ikke snakk om å spare noen når muligheten byr seg, det er jo så jævlig moro. Og nesten nødvendig, for å være rustet til de andre dagene.

For de kommer, like sikkert som vårsola. Plutselig en morgen forvandles det som i mange vintermåneder nærmest har vært min private sykkelsti til et inferno av stramme rumper, store lår og tynne dekk. DE ALLER RÅESTE har våknet. Og de spisser formen mot Birken rundt meg og min cruiser. Da gjelder det å holde fokus forover. Ikke nøle, ikke vise svakhet, og for all del; holde blikket hevet, IKKE SE PÅ ASFALTEN! Den lever nemlig.

For i kjølvannet av Askerreien følger det en bølgende, glinsende elv av klyser. Feite klyser som blinker i mårrasola så langt øyet rekker. Og de sender dem så usjenert ut til høyre, disse gutta, at jeg mistenker en del av dem for også å lette seg i tightsen. Eller tisse i buksa, som det egentlig heter. Alt for å slå gårsdagen, naboen eller sjefen. De som tør det, da.

Så på tøffe morgener hvor jeg ligger i kjølvannet av alt dette, og febrilsk forsøker å svinge unna klysene – jeg vil jo ikke ha gugg på ballongdekkene mine – da er det godt å ta fram gruseopplevelser fra oppløpssida ved Rådhuset. Takk du ukjente taper.

God sykkelpåske!

Ellen Rønning
Journalist i skjeriOslo/dittOslo

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!