RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

I FRI DRESSUR: Fatale klemmer og kremtabber


Journalist Nina Schyberg Olsen.
Journalist Nina Schyberg Olsen.

Det er ikke alltid ting går som planlagt. Minstemann i huset skulle gi mamma en klem, men skled på glatte ullsokker og falt på oppvaskmaskinens åpne dør i stedet. Klemmen ble til gråt og blåmerker – og oppvaskmaskinen gikk i stykker. Bittert, siden den fungerte ypperlig inntil det fatale fallet.

Det var ikke med glede far i huset strøk av gårde til Ikea sent på kvelden, men en oppvaskmaskin må vi ha. Etter å lagt igjen flere tusen kroner på varehuset på Furuset, gikk turen videre til et lager på Ulven. Så ble 44 kilo ny oppvaskmaskin plassert inn i bilen, kjørt hjem til Nordstrand, løftet ut av bilen, båret og slept inn til huset og kjøkkenet. Etter at vi først hadde båret ut 50 kilo ødelagt oppvaskmaskin.

Armene var lange da vi endelig kunne pakke ut kjøkkenets beste venn, men maskene våre ble enda lengre da vi oppdaget at det nye vidunderet hadde en svær truck-bulk i siden. De første ordene var ikke pene, men siden klokken allerede var over ti på kvelden var det bare å spenne muskler og bære maskinen ut igjen.

Det var en rimelig irritert og stressa kar som nok en gang satte kursen mot Ikea. Denne gang for å avlevere bulkete oppvaskmaskin på Furuset for å få lapp til å kvittere ut nok en ny maskin på Ulven.

Det gikk med et skrik før stengetid klokken 23, og det var mørkt i alle nabohusene da vi for fjerde gang på et par kveldstimer bar en oppvaskmaskin over dørterskelen. Heretter skal det kun kjøpes inn ullsokker med antiskli, for det er ganske mye annet vi kunne brukt disse tusenlappene på.

Men penger er jo ikke alt… Utseende teller også mye i disse moderne tider, men det var neppe grunnen til at eksen til en kollega en tidlig morgen smurte inn ansiktet med glitterkrem!

Han skulle
selvfølgelig på jobbintervju akkurat denne dagen, og oppdaget ikke at han hadde brukt samboerens partykrem før han var fremme. Heldigvis var han talefør nok til å bruke det som en skikkelig “icebreaker” – og han fikk jobben, selv om førsteinntrykket nok ble noe mer glitrende og annerledes enn han først hadde planlagt.

Også min mor gjorde bokstavelig talt en kremtabbe, og får neppe jobb som bleieskiftarbeider i barnebarnets barnehage. Hun er verdens snilleste, men dårlig syn kombinert med at hun er raskere enn sin egen skygge kan gi pussige utslag.

Bleier settes gjerne på bak frem, og en gang hun passet minstemann og han var sår på rumpa stupte hun inn i badeskapet på jakt etter noe lindrende. At Natusan har utvidet varesortimentet siden jeg var liten har dog gått henne hus forbi. Hun grep fornøyd kremen bakerst i skapet med den kjente logoen på, og smurte på bleieutslettet opptil flere ganger i løpet av dagen.

Jeg klødde meg fælt i hodet da jeg kom hjem og oppdaget selvbruningskremen jeg engang fikk i gave på stellebordet. Og holdt på å le meg i hjel da jeg skjønte sammenhengen. Litt pinligere var det å forklare barnehagen at småen ikke nødvendigvis var skitten hvis de syntes han var veldig brun på rumpa…

Kanskje det var det han prøvde å gjøre noe med da han la seg i oppvaskmaskinen?


Nina Schyberg Olsen

 

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere