I FRI DRESSUR: Lenge leve hjulet!

 

 

Hva skulle vi vel gjort uten hjulet? For en småbarnsmor i tidsklemma ville livet vært vesentlig mer stressende. Minstemann trilles til barnehagen ved hjelp av fire hjul, og når sesongen er riktig kjører jeg scooter til jobben. Når jeg skal hente storesøster på skolen drar jeg hjemom og bytter til sparkesykkel. Strekningen unnagjøres på halvparten av tiden det tar å gå. Så får det heller være at noen ler av meg på veien ...

Voksen dame (jeg?) på sparkesykkel er tydeligvis ikke så vanlig, men det er jo et genialt fremkomstmiddel. Ikke bare for barn eller flyplassansatte ...

Svusj, sier det, så er jeg på skolen, og noen minutter senere er både jeg og storesøster på vei til barnehagen i full fart. Hvis vi går tar det fort 15-20 minutter, men når vi skviser oss sammen på det lille fotbrettet tar det bare fem minutter.

Og så får jeg jo litt trim samtidig som jeg sparer tid. Da kan jeg leve med kommentarer fra eplekjekke smågutter og fnisende fjortisjenter. Da jeg sto trafikkvakt en tidlig morgen, sto sparkesykkelen for eksempel pent plassert inntil et gjerde da noen skolegutter kom forbi. De trodde den var forlatt og skulle til å ta den med seg, da jeg informerte om at den faktisk var min.

– Hæ, er den din? Du er for gammel, konstaterte gutta og ruslet sjokkert videre.

En kveld jeg var litt sent ute til en øl på Egon, tok jeg også sparkesykkelen fatt. På veien passerte jeg en venninnegjeng som høflig gikk til side så jeg kunne komme forbi. De var ikke like høflige da de så at det var «gamlemor» som var ute og luftet seg.

– Herregud, så dere det eller, hylte fjortisene. Latteren deres runget bak meg mens jeg sparket videre, men jeg kom presis til avtalen min!

Da jeg en sommerkveld fortalte at jeg hadde sparkesyklet til vinkveld hos en venninne noen kvartaler unna, trodde alle at jeg tullet. Også naboer trekker på smilebåndet når de ser meg sparkesykle rundt i gata sammen med barna. De blir overrasket når jeg forteller at det faktisk er min egen jeg farter rundt på, men det er jo mye morsommere å sparkesykle sammen med barna enn å løpe halsende etter dem. Dessuten er jeg altfor tung for deres sparkesykler ...

Det var grunnen til at en sølvfarget, snerten tohjuling tronet øverst på ønskelisten til bursdagen min i våres. Og jeg ble veldig glad da jeg fikk den. Nå ønsker jeg meg en større variant, så det blir bedre plass til små passasjerer.

Sparkesykkelen brukes mye mer enn jeg trodde, og jeg overtaler stadig flere voksne naboer til å prøve. Det ser ut som at de synes det er gøy. Målet må være gateløp mellom store og små. Om ikke annet kan noen få seg en god latter!

Nina Schyberg Olsen

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag