I FRI DRESSUR: Pappaperm

Øystein Dahl Johansen, journalist i Nordstrands Blad og på dittOslo.no.

Øystein Dahl Johansen, journalist i Nordstrands Blad og på dittOslo.no.

Etter fire og en halv måned begynner jeg å venne meg til å bli vekket før hanen galer av en kjempeblid gutt som rykker meg i skjegget slik at søvnen litt for brått slipper taket. Fordelen er at det er umulig å være morragretten når den lille krabaten smiler og jodler av glede over en ny dag med nye muligheter, uten bekymringer for bilkø, NRK-lisensen, global oppvarming og hva man skal ha til middag.

Når alt er nytt og fremmed oppdages det nye ting hver dag. Nytt i disse dager er tærne, som ser ut til å smake fortreffelig og nås med en kinesisk turners smidighet. Hvis han er i slekt med meg er jeg helt sikker på at lysten på å tygge på egne tær gir seg, først og fremst av hensyn til smak, mens også av en generell stivhet som sniker seg på med årene. To kløende hvite fortenner er også på vei, noe mammaen, forståelig nok, ikke er så veldig begeistret for.

I likestillingens og den moderne pappas ånd går jeg onsdag ut i pappaperm. Jeg skal ha hele fem måneder sammen med den lille poden, mens mammaen går tilbake til jobb og studier.

Likestillingen er kommet langt her til lands og det er vel og bra. Men det er greit at det stoppet her. Det er vel ikke meningen at vi menn skal føde og amme også?

Jeg gleder meg veldig til permisjonen og tror det blir veldig hyggelig, selv om jeg er fullt klar over at det ikke blir noen ferie med en liten kar som krever oppmerksomhet og omsorg til alle døgnets tider.

Jeg har fått spørsmål om hva jeg skal gjøre i de fem månedene. Det som er helt sikkert er i alle fall at dagene går fort. Man får nok et litt snevrere syn på verden, hvor de små og nære ting blir viktigere enn jobben og andre forpliktelser. Jeg har mål om å komme meg ut på tur hver dag. Kanskje få sett litt av Oslo og dens severdigheter i dagslys for en gangs skyld.

Dessuten har jeg ennå store uoppdagede områder av Oslomarka som står åpne og innbydende for trilling med barnevogn. Kanskje kan jeg ta med fiskestanga og svartkjelen også. Jeg har i alle fall ingen ambisjoner om å sperre veier og fortau sammen med byen barnevognmafiaen bestående småbarnsmødre høye på kafé latte som kommer mot deg, gjerne fem i bredden.

Det skal bli godt med en omkobling fra en hektisk arbeidshverdag med telefoner, mailer og sjefer som maser om saker som burde vært ferdig for lenge siden, denne inkludert. De neste fem månedene skal jeg bare konsentrere meg om bleieskift, mating, søvn og alle de andre små tingene som er så viktige for en liten krabat. Og jeg gleder meg vilt. På gjensyn!Øystein Dahl Johansen

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag