RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

I FRI DRESSUR: Ti grunner til at jeg elsker jula i år


Tone Granholt-Henriksen, nettredigerer i Nordstrands Blad
Tone Granholt-Henriksen, nettredigerer i Nordstrands Blad

Ti grunner til at jeg elsker jula i år:

1. Datteren min på snart tre år som synger julesanger med stor innlevelse. Det er ubetalelig. Favorittene er «På låven sitter nissen» og «Så går vi rundt om en enebærbusk».

2. Julebord med gjengen. Vi bor i samme by, mange av oss til og med i samme bydel, men jammen kan det gå lang tid mellom treffene. På julebordet møtes vi alle sammen, og har det like fint som dengang vi var på fester og hytteturer da vi var 17 år og gikk på Nordstrand videregående. Det mest utrolige er at vi alle blir penere og penere for hvert år. Det er helt sant!

3. Mammas leverpostei. Den er spesielt god i år også.

4. Pakken vi har kjøpt til broren min. Jeg bare vet at den slår an.

5. Det faktum at det finnes mennesker som arrangerer jul for andre. Som for eksempel initiativtaker Ove Bevolden, prosjektet «Vær stolt» og resten av Holmlia Sportsklubb som inviterer til julaften i Holmlia klubbhus, med mat og gaver sponset av det lokale næringsliv. Alle som vil kan komme, og alle som ønsker det blir hentet og kjørt hjem. Ingen skal behøve å sitte alene på julaften.

6. Stemningen i Nordstrands Blad-redaksjonen. Den er som regel alltid god, men nå som det nærmer seg jul er den nesten litt magisk.

7. Alle juleavslutningene og juleforestillingene der unger får stå på scenen og publikum er henrykt. Som for eksempel Ryens egen danseskole Dancespace som danset fletta av alle tilskuerne på Latter på Aker Brygge. Eller de nissekledte små turnerne i Nordstrand turnforening som rullet, hoppet og spratt foran 1300 publikummere i Ekeberghallen.

8. Møtet med gamle kjente og gode venner på kirkebakken på Nordstrand julaften.

9. Julekonsert med Kvindelige Studenters Sangforening, koret der bestevenninnen min synger. I år var konserten i Grønland kirke, og koret fylte det store kirkerommet med høytid. Tradisjonelle juletoner, vakkert arrangert. Det var alt annet enn kommersielt, og veldig nydelig.

10.Den blir hvit! Det er meldt skikkelig kaldt vær i Nordstrand-området de nærmeste dagene. Med minus ti på gradestokken er det ingen fare for at den stemningsskapende snøen forsvinner. Og familiens yngste får prøvd skiene hun skal få under juletreet.

Med dette ønsker jeg store og små en riktig god jul. Jeg håper alle har noe å glede seg over – minst ti ting!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere