*Nettavisen* Nyheter.

I jubelrus for ny ballbinge

Full glede i elevrådet: Elevrådet ved Smestad skole var tydelig glade for å ha ballbingen på plass. Foto: FOTO: ELISABETH C. WANG

Smestad skoles elever smiler for øyeblikket fra øre til øre. Kanskje ikke så rart? De har tross alt nettopp innviet en splitter ny ballbinge.

Klikk på bildet for å forstørre.

Utdeling av fotballer: Til tross for årstiden kom fotballgavene fra Kompan godt med.

Klikk på bildet for å forstørre.

En aldri så liten kamp: Ingen ballbinge-åpning uten fotballkamp.

SMESTAD: Fredag, etter noen forsinkelser før jul, var det endelig duket for snorklipping og åpning av den nye ballbingen på Smestad skole. Ballbingen har fått plass i en del av skolehagen.

– Vi har en flott skolehage vi er veldig stolte av, men vi hadde lyst til å utnytte deler av dette arealet bedre. Fortsatt vil det være skolehage her, men nå har vi altså også fått plass til en etterlengtet ballbinge og en grusbane, forteller rektor ved Smestad skole, Yngvil Hestenes.

Tittet rundt

For ett år siden begynte arbeidet med å planlegge nytt uteområde med ballbinge.

– Vi begynte planleggingen med at noen fra elevrådet reiste rundt på andre skoler for å se på ulike ballbinge-løsninger. Vi fant ut at det var denne typen vi ønsket oss. Elevrådet var også veldig opptatt av at det var viktig med lys på banen. Som dere ser har vi også fått dette til, sa Hestenes i talen på åpningen.

– Spleiselag

En splitter ny ballbinge er en kostbar affære. Ballbingen på Smestad er et resultat av et spleiselag mellom Norsk tipping, foreldre, skolen, aktivitetsskolen og elevene.

– Elevene har faktisk klart å samle sammen 22 000 kroner ved å selge kaker, boller og lignende. Ved at alle hjalp til, klarte vi faktisk å få dette til, sa Hestenes, som samtidig benyttet anledningen til å takke Undervisningsbygg og leverandør av ballbingen, Kompan, for all hjelp.

Og da snoren var klippet fredag ettermiddag var det duket for tidenes aller første fotballkamp i den splitter nye ballbingen. Alle ga alt, til stor glede for de fremmøtte publikummerne.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.