RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Influensavaksine: Til slutt ble det endelig Svein Helmer (sittende) og Willy Hegli (t.v.) sin tur til å få et stikk i armen. til tross for venting i to timer var det ingenting å utsette på humøret. Andreas Brekke og Frode Hilleren fra Sivilforsvaret holdt orden på køen under vaksinedagen på Oppsal Eldresenter.
Influensavaksine: Til slutt ble det endelig Svein Helmer (sittende) og Willy Hegli (t.v.) sin tur til å få et stikk i armen. til tross for venting i to timer var det ingenting å utsette på humøret. Andreas Brekke og Frode Hilleren fra Sivilforsvaret holdt orden på køen under vaksinedagen på Oppsal Eldresenter.

I kø for influensavaksine

Ventetiden var lang, men humøret på topp blant de eldre som fikk årets influensavaksine på Oppsal Eldresenter i forrige uke.

Oppsal: Jeg er imponert over tålmodigheten til denne generasjonen i forhold til vår egen, sier Andreas Brekke fra Ulsrud som var en av fire tjenestepliktige fra Sivilforsvaret på Oppsal eldresenter under den felles vaksinasjonsdagen til Oslo kommune torsdag i forrige uke.

Flere enn forventet

I alt var det ventet at rundt 10 000 eldre skulle benytte seg av tilbudet i Oslo. Oppmøtet var variabelt, men på Oppsal kom det flere enn beregnet og det var opp mot to timers ventetid gjennom hele dagen. Eldresenteret måtte også få tilkjørt flere vaksiner fordi de gikk tom.

Hadde vi visst at det skulle komme så mange hadde vi tilrettelagt bedre, og hatt flere til å stikke. Dette har overgått alle forventninger, sier Toril Sjåsæt som er styrer på Oppsal Eldresenter.

Det private legesenteret som holder til i bygget tilbød seg å steppe inn, men da kostet vaksinen dobbelt så mye. En del benyttet seg av tilbudet, men de fleste ventet tålmodig i kø for å få vaksinen.

Godt humør

Influensavaksinen er anbefalt til alle eldre over 65 år. I alt 21 steder i Oslo hadde tilbud om vaksinasjon denne dagen og mange frivillige stilte opp for å få vaksinedagen gjennomført. Sivilforsvaret stilte blant annet med 110 frivillige over hele byen. De tok seg av utkjøring av vaksiner, køavviklingen og holdt orden i rekkene.

Også Manglerud sanitetsforening stilte opp for å hjelpe til med innregistreringen.

Manglerud sanitetsforening har gjort en kjempejobb, skryter Andreas Brekke i Sivilforsvaret. Til tross for den lange ventetiden var humøret på topp hos de fleste på Oppsal eldresenter. Folk slo av en prat og tok en kopp kaffe mens de ventet.

Det er et kjempefint tilbud, men ventetiden er litt lang. Jeg har venta i to timer, foreller Svein Helmer fra Oppsal.

Bedre forberedt neste år

Det anslås at hver femte person i Norge er særlig utsatt for komplikasjoner ved influensa. Ifølge Folkehelseinstituttet dør 1 300 mennesker hvert år av influensa. De 250 eldre i oppsalområdet som i løpet av torsdagen fikk influensavaksinen skal nå være godt rustet til å møte influensasesongen.

Nå håper Oppsal eldresenter på at det blir en fast årlig dag til vaksinasjon av eldre. Og da lover de å være bedre forberedt på storinnrykk.

Dette tok helt av i år, og vi var ikke forberedt, men det skal vi være til neste år hvis det blir en årlig vaksinedag, sier styrer Toril Sjåsæt ved Oppsal Eldresenter.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere