RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

I kø for Obama


Det var full stopp på Store Ringvei ved Bryn torsdag morgen. Alle var berørt av Obams ankomst. Foto: Arne Vidar Jenssen
Det var full stopp på Store Ringvei ved Bryn torsdag morgen. Alle var berørt av Obams ankomst. Foto: Arne Vidar Jenssen Foto: Illustrasjonsfoto
Hvor mange som kom for sent på jobben torsdag morgen, vites ikke. Men alle hadde felles forklaring. De hadde stått i kø for Obama.

VÅRE VEIER: Hvor betydningsfull må en person være som kan sette hele Oslos morgentrafikk i fullstendig stå? Jo, man må være president i USA, hete Barack Obama, og skulle mot Oslo sentrum for å hente gull og heder.

– Det var mørkt da jeg dro hjemmefra på Brattlikollen, og det er nok lyst når jeg kommer på jobben nedi Østensjøveien, sa en bilist som gikk ut av bilen for å strekke beina.

– Jeg kan jo like gjerne stå her som å sitte i bilen, ergre meg og høre på dårlig trafikkinformasjon på radiostasjonene.

Nordstrands Blad tok beina fatt for å registrere denne spesielle dagens morgentrafikk. Ved Olsen Pub på Bryn torg festet blikket seg på en spesiell bil i Østensjøveien. Sjåføren hadde inntatt hvilestilling med hodet mot bilvinduet. Da vår fotpatrulje et drøyt kvarter senere passerte samme sted, hadde bilen kommet til rørlegger Hagen i samme bygg,

– For en gangs skyld gikk det ganske greit inn mot Ryen, men så ble det full stopp, sier redaktør Ivar Brynildsen i Nordstrands Blad. Han kjører daglig fra Ås til Bryn.

– Aldri kan jeg huske det verre. Nå ble det vesentlig lengre kjøre-/ståtid fra Ryen til Bryn enn kjøretid fra Ås til Ryen.

Det sto på Europaveien/Ringveien, i rundkjøringen ved Bryn senter, i Østensjøveien, Tvetenveien og Ytre Ringvei. Skulle man derimot på ringveien fra Ulven mot Ryen, hadde man begge feltene så godt som for seg selv. På Mosseveien var det like ille innover.

Noen bilister over Manglerud og Bryn kunne observere T-banen ved siden av seg. Der rullet vognene mot sentrum så godt som tomme.

Litt etter 09.30 begynte en forsiktig bevegelse i trafikk, og ved 10-tiden var det en slags flyt. Men så fikk en trailer stopp på ringveien ved Manglerud senter, og slikt fører alltid til forsinkelser.

– Tenk om Obama hadde brukt litt tid i taxfree'n på Gardermoen og det hadde vært litt forsinkelser da han skulle hente kofferten på transportbåndet, ja, da hadde hele Oslo kommet seg på jobb i tide, kommenterer en innringer til Nordstrands Blad da det sto på som verst.

Han lurte på hvorfor hele distriktet vårt sto.Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere