RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

I kina spiller de cello

Orkesteret "Strykerne Oslo Sør" har pakket instrumentene sine og satt kursen enda lenger sør. I 11 dager skal de nyte musikk og varme i dirigent, Zu Chen`s, hjemland Kina.

Oslo sør/Kina: Reisen har vært planlagt en god stund, og turen går til Hang Zhou, som ligger rundt to timer fra Shanghai. Der skal de gjennomføre et kulturutvekslingsprosjekt med en vennskaps og kulturskole.

-Vi har hatt denne tanken lenge, og spesielt etter at vi fikk Ting Zu Chen som dirigent. Han er jo fra Shanghai, og det skal bli veldig flott å ha en lokal med på turen. Vi reiser klokken seks på lørdags morgen, og er spente og gleder oss. Det skal bli kjempegøy å møte publikum på en annen måte. Vi snakker jo ikke samme språk, bortsett fra musikkspråket, forteller styreleder Kerstin Mertens, før hun legger til:

- Vi har også hatt en kjempefremgang etter at vi fikk Zu Chen som dirigent. Han er utrolig dyktig!

Ved siden av henne sitter tre av de reiseklare strykerne.

-Vi gleder oss kjempemye, det blir skikkelig gøy. Og spesielt å oppleve kulturen der. Men det var litt ekkelt å ta de forskjellige vaksinene, smiler Ragnhild Ekornes (19) og Malin Rosa Mertens (12), før Idunn Lohne (11) legger til:

-Jeg har vært der en gang før, og da skulle alle ta bilde av meg sammen med barna sine fordi jeg hadde lyst hår. Jeg håper ikke det blir slik igjen!

Dirigenten selv gleder seg stort til å besøke og vise frem hjemstedet sitt.

-Jeg er veldig spent, men det kommer til å bli kjempemoro!

Kommunalt

8. mai skal de ha konsert i Shanghai i forbindelse med Oslofjordby utstillingen som skal avholdes. Oslo kommune har vært med å sponse turen, og konserten skal også beskues av byråd, Grethe Horntvedt, som skal åpne utstillingen.

-Her hjemme blir det jo mest foreldre og sånn som dukker opp på konserter, mens der nede kommer det jo til å være fullt av ordentlige publikummere, smiler de, og fortsetter:

-Vi får ikke håpe vi dummer oss ut. Vi har hatt noen nesten hendelser før, men det har heldigvis gått bra.

-Vi har også blitt invitert til en konsert i Beijing i august, men det er ikke sikkert vi får til det, fortsetter Mertens.

USBL

Det er onsdag ettermiddag, og orkesteret gjør seg klare til konsert i Folkets hus. Det er USBL`s generalforsamling, og uten USBL hadde ikke orkesteret kommet særlig langt.

-Vi hadde rett og slett ikke klart det uten dem. De har sponset oss med 50 000 kroner slik at vi kan gjennomføre dette, og det minste vi kan gjøre er å ha en konsert til gjengjeld. Vi har også samlet inn 50000 kroner selv, ved å holde konserter på Oslo S, men uten denne summen hadde det virkelig ikke vært mulig, avslutter Mertens med en takknemlig tone.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere